Purus aviečių vyniotinis
AUTORIUS:
Gražina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Desertas mamai. Desertas mamai. Gražina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai kiaušiniai
400 gramų cukrus
300 mililitrų grietinėlės, 35%
300 gramų aviečių
2 valgomieji šaukštai krakmolas
1 pakelis vanilinis cukrus
2 saujos migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kepimo skardą užklokite kepimo popieriumi.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
3.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirame dubenyje plakite iki standžių putų, pamažu berdami cukrų kartu su vaniliniu cukrumi.
4.
Kai masė taps tiršta ir elastinga, įberkite du kupinus valgomuosius šaukštus krakmolo ir atsargiai išmaišykite.
5.
Gautą masę supilkite ant skardos ir išlyginkite. Užberkite migdolų drožleles.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
7.
Ištraukite iškepusį pagrindą iš orkaitės, paviršių užklokite dar vienu sluoksniu kepimo popieriaus ir, laikydami abiem rankomis, greitai apverskite, kad migdolų drožlės liktų apačioje.
8.
Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir palikite atvėsti.
9.
Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su pora šaukštų cukraus. Jei vyniotinį norėsite patiekti vėliau, galite įberti pakelį grietinėlės standiklio.
10.
Biskvitą tolygiai ištepkite plakta grietinėle.
11.
Grietinėlės sluoksnį apibarstykite avietėmis.
12.
Atsargiai, prilaikydami už popieriaus, pradėkite vynioti. Vieną kartą apsukę popierių, atlenkite ir toliau vyniokite.
13.
Taip susukę visą pagrindą su grietinėle, apsukite taip, kad sujungimo vieta būtų apačioje. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Purus aviečių vyniotinis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Desertas mamai. Gražina
Gaminimo eiga:
  1. Kepimo skardą užklokite kepimo popieriumi.

  2. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.

  3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirame dubenyje plakite iki standžių putų, pamažu berdami cukrų kartu su vaniliniu cukrumi.

  4. Kai masė taps tiršta ir elastinga, įberkite du kupinus valgomuosius šaukštus krakmolo ir atsargiai išmaišykite.

  5. Gautą masę supilkite ant skardos ir išlyginkite. Užberkite migdolų drožleles.

  6. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.

  7. Ištraukite iškepusį pagrindą iš orkaitės, paviršių užklokite dar vienu sluoksniu kepimo popieriaus ir, laikydami abiem rankomis, greitai apverskite, kad migdolų drožlės liktų apačioje.

  8. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir palikite atvėsti.

  9. Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su pora šaukštų cukraus. Jei vyniotinį norėsite patiekti vėliau, galite įberti pakelį grietinėlės standiklio.

  10. Biskvitą tolygiai ištepkite plakta grietinėle.

  11. Grietinėlės sluoksnį apibarstykite avietėmis.

  12. Atsargiai, prilaikydami už popieriaus, pradėkite vynioti. Vieną kartą apsukę popierių, atlenkite ir toliau vyniokite.

  13. Taip susukę visą pagrindą su grietinėle, apsukite taip, kad sujungimo vieta būtų apačioje. Skanaus.

Receptą atsiuntė Gražina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų