Pudingas iš morkų
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai | apelsinų sulčių |
1.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
6 valgomieji šaukštai | cukrus |
4 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
500 gramų | morkos |
250 gramų | sausainiai (džiūvesėliai) |
5 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aronijų pudingas
- Bananai tešloje
- Karštas bananų desertas
- Obuolių ir moliūgų pudingas
- Pudingas iš morkų
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Kriaušės tešloje
- Spurgos pavakariams
- Spurgos iš varškės
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Varškės spurgos
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Ridikėlių traškučiai
- Creme brulee
- Mielinės spurgos
- Obuolių vyniotinis
- Kremalizuoti obuoliai
- Desertiniai varškėčiai per 15 min
- Kepti obuoliai su įdaru
- Spurgos su vyšniomis
Pudingas iš morkų
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Apelsinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%,
1.5 stiklinės -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Morkos,
500 gramų -
Sausainiai, džiūvesėliai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...