1 vienetas | citrinos |
400 gramų | lašiša (filė) |
1.5 vieneto | greipfrutai |
2 arbatiniai šaukšteliai | želatina |
1 vienetas | avokadų |
1 valgomasis šaukštas | kaparėliai |
šiek tiek | druska ("Santa Maria") |
šiek tiek | prieskoniai (baltieji pipirai, "Santa Maria") |
šiek tiek | prieskoniai (baltieji pipirai, "Santa Maria") |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (baltieji pipirai, "Santa Maria") |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
šiek tiek | prieskoniai (baltieji pipirai, "Santa Maria") |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
30 mililitrų | brendis |
1 sauja | gražgarstės |
1 litras | aliejaus (augalinis) |
0.5 vieneto | batonas (Prancūziškas) |
Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medalionai arba mini bandelės su dešrele
- Užkanda "Lelijos"
- Cukinijų gardėsis
- Naminė pica
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Migdoliniai kotletėliai
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
- Šokoladinės vynuogės
- Įdarytos bulvės
- Silkė su virtomis daržovėmis ir krienų su majonezu padažu
- SPELTOS pica
- Salotos „Antikvaras“
- Gardžios duonos lazdelės
- Krevetės šoninės patale
- Karštos bandelės
- Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
- Įdaryti pomidorai
- Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
-
Citrinos,
1 vienetas -
Lašiša, filė,
400 gramų -
Greipfrutai,
1.5 vieneto -
Želatina,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Avokadai,
1 vienetas -
Kaparėliai,
1 valgomasis šaukštas - Druska, "Santa Maria"
- Prieskoniai, baltieji pipirai, "Santa Maria"
- Prieskoniai, baltieji pipirai, "Santa Maria"
-
Prieskoniai, baltieji pipirai, "Santa Maria",
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Prieskoniai, baltieji pipirai, "Santa Maria"
-
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Brendis,
30 mililitrų -
Gražgarstės,
1 sauja -
Aliejus, augalinis,
1 litras -
Batonas, Prancūziškas,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
Skanaus!