2 litrai | pienas (riebus) |
25 gramai | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai (2 baltymai ir 2 tryniai) |
1 vienetas | vanilė (ankštis) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
200 gramų | cukrus |
80 mililitrų | romas |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananai tešloje
- Keksiukai
- Baltijos pyragėliai
- Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
- Pyragėliai su grybais ir mėsa
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Bulka su šokolado įdaru
- Tobulosios mielinės spurgos
- Paplotėliai su bananais
- Lengvai padaromi purūs žagarėliai
- Pyragas „Sniego senis“
- Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
- Kivi keksiukai
- Plikytos tešlos pyragaičiai
- Amerikoniškos spurgytės
- Daniški dešrelių rageliai
- Sūrio pyragėliai
Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas, riebus,
2 litrai -
Sviestas,
25 gramai -
Kiaušiniai, 2 baltymai ir 2 tryniai,
4 vienetai -
Vanilė, ankštis,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Romas,
80 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supilti pieną, sudėti sviestą bei vanilę į nedidelį priekaistuvį, kaitinti ant vidutinės ugnies kol užvirs. Nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinių ir trynius, supilti miltus bei cukrų ir vėl viską išmaišyti. Dar pienui esant karštam jį supiltį į dubenį su kiaušinias, miltais ir cukrumi bei šią masę išplakti. Leisti tešlai atvėsti, tada sulpilti romą.
Dubenį su paruošta tešla apdengti maistine plėvele, įdėiti į šaldytuvą ir palikti 24 valandoms.
Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros. Kepimo formeles ištepti sviestu. Į kepimo formeles supilti paruoštą tešlą, paliekant apie 1 cm iki formelės viršaus. Kepti 30 minučių. Perkelti skardą su kepimo formomis į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti dar 30 minučių.
Išimti groteles su pyragėliais iš orkaitės. Leisti kelias minutes atvėsti. Išimti pyragaičius iš kepimo formelių ir patiekti..
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Daiva
2017-05-24 20:39
Pieno keistai daug
-
Ema
2017-01-26 17:45
ar tik negrybauja tas receptas?2 litrai pieno ir 100 gr miltų? ir tik 4 porcijos?Kažkas ne taip.