0.5 litro | grietinė |
0.5 litro | pienas (riebus) |
12 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
180 gramų | cukraus pudra |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | vanilė (ankštis) |
2. Cukrų su tryniais suplakite, kol jie taps balti.
3. Sumaišykite pieną su tryniais.
4. Masę supilstykite į mažus indelius, tinkamus kepimui orkaitėje.
5. Ištieskite kepimo popieriumi skardą ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min. (kol įgaus norimą tekstūrą).
6. Išimkite iš orkaitės. Laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.
7. Išėmę iš šaldytuvo, apibarstykite cukrumi ir jį uždeginkite.
Išmokite gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d.:http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
Prancūziškas "Cremee Brulee"
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 litro -
Pienas, riebus,
0.5 litro -
Kiaušiniai, tryniai,
12 vienetų -
Cukraus pudra,
180 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Vanilė, ankštis,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Užkaitinkite pieno, grietinės ir perpus padalintos vanilės mišinį. Atvėsinkite ir po to laikykite ties 70°C temperatūra.
2. Cukrų su tryniais suplakite, kol jie taps balti.
3. Sumaišykite pieną su tryniais.
4. Masę supilstykite į mažus indelius, tinkamus kepimui orkaitėje.
5. Ištieskite kepimo popieriumi skardą ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min. (kol įgaus norimą tekstūrą).
6. Išimkite iš orkaitės. Laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.
7. Išėmę iš šaldytuvo, apibarstykite cukrumi ir jį uždeginkite.
Išmokite gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d.:http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
Komentarai (6)
-
to au
2012-12-22 14:43
Čia nereikia būti specialistu, kad suprastum. Užtenka sveiko proto turėt ir mokėt skaityti. :-p
-
au
2012-08-07 23:52
man tai noretusi aiskesnio aprasimo.. misini viena iskepti laikyti 70 c.. paskui isplakt kiausini su trynaiis ir paskui piena su tryniais.. tai katra cia ? ar cukru su tryniais paskui i ta misini piena ipilt ir kartu ismaisyt ? nes parasyta kad mase i mazus indelius o ne dvi mases.. katra mase supilt i indelius ar ta su vanile .. ar ta su kiausiniu ir cukrum. ?? ar ta su pienu ir kiausiniu ? ir kiek vandens i skarda ipilt.. ir ar ta vandeni pirma pakept ir paskui formeles idet .. ar idet i salta vandeni ar kaip ??? cia ne specialistes nesuprastu
-
Laimis
2012-08-07 10:32
Oj kaip skanu, netikejau :bloga: