500 gramų | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
750 mililitrų | vanduo |
5 vienetai | batonas (riekelės) |
3 valgomieji šaukštai | sūris (tarkuotas, fermentinis) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Petražolių sriuba
- Šviežių žirnelių sriuba su grybais
- Meksikietiška čili sriuba
- Kopūstų sriuba
- Karpių sriuba su razinomis
- Špinatų ir rūgštynių sriuba
- Sariel – rauginti kopūstai su žirniais
- Dilgėlių sriubytė
- Bulgariška sriuba
- Kamų sriuba
- Pievagrybių sriuba
- Cukinijų sriuba
- Porų trinta sriuba
- Amerikietiška špinatų sriuba
- Sriuba su jautiena ir perlinėmis kruopomis
- Ukrainietiški barščiai
- Daržovių sriuba
- Vengriška šaltsriubė
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Sriuba su konservuotais žirneliais
Prancūziška svogūnų sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
500 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Vanduo,
750 mililitrų -
Batonas, riekelės,
5 vienetai -
Sūris, tarkuotas, fermentinis,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūnai supjaustomi žiedais ir su puse nurodyto sviesto truputį pakepinami, po to papipirinami, praskiedžiami mėsos sultiniu, 15 min. pavirinami ir pasūdomi. Likusiame svieste apkepinamos batono riekelės. Sriuba išpilstoma į ugniai atsparaus stiklo dubenėlius, į juos sudedamos apkepintos ir storai tarkuotu sūriu apibarstytos batono riekelės. Dubenėliai su sriuba įstatomi į orkaitę ir užkepami.
Komentarai (12)
-
frozz
2010-02-20 14:08
as kitu neniekinu, tiesiog prastas receptas idetas, labai neteisingas. Taigi idedu padoru recepta, seimos ir draugu ne karta ivertinta labai teigiamai.
15 g sviesto
2 valg. saukstai alyvu aliejaus
4 dideli svogunai
2-4 cesnako skilteles
1 arbat. saukstelis cukraus
0,5 arbat saukstelio dziovinto ciobrelio
2 valg. saukstai miltu
125 ml balto vyno
2 litrai vistienos arba jautienos sultinio
2 valg saukstai brendzio (cia pagal nuotaika)
pranc batonas, skrudintas ir itrintas cesnaku, emmental suris
dabar taip: jamam keptuve, dedam sviesta, alieju ir pjaustytus svogunus. kepam 10-12 min. tada dedam cesnaka, cukru, ciobreli ir kepam ant nedideles ugnies 30 min. imaisom miltus. tada viska i puoda, supilam sultini, vyna ir ant nedideles ugnies verdam 45 minutes. jei naudojam supilam brendi.
Toliau siaip reiktu supilstyt sriuba i molinius indelius, ded ant virsaus skrudinta ir cesnaku itrinta bulka, apibarstyt suriu ir kist i orkaite. bet tada nepatogu valgyt ta plaukiojancia bulka sriuboj. Kitas variantas yra pranc. batono riekeles su suriu atskirai orkaitej pakepint ir patiekti ant atskiros lekstutes prie sriubos.
Receptas ne karta isbandytas, tikrai geras. ir taip, tikrai svogunus kepam puse valandos.
-
alvydas
2010-01-09 15:32
TAM FROZZ .TAI KO NESIUNTI?
ATSIUSK, VISI PASIZIURESIM,MANAU JAI SVOGUNUS PUSE VALANDOS KAEPSI TAI KAS IS JU LIKS? JAI TOKS(TOKIA)ZINOVAS(ZINOVE) ESI SUGEBETUM SAVO RECEPTA YDETI O NE KITUS NIEKINTI.
-
frozz
2010-01-09 02:27
kam idomu galiu tikra recepta atsiust. aciu uz demesi
-
frozz
2010-01-09 02:26
zmones, nejuokaukit, sitas receptas niekinis. Prancuziska svogunu sriuba grubiai 2 val. uztrunka pagamint. Ir pasakymas "svogunai truputi pakepinami" juoka kelia. Juos ten kept reikia apie 30 min. paskui sriuba virt kazkur 45 + orkaite. O jus cia "verta" , "skanu". ai koks skirtumas is tikro. svarbu jums patiko
-
ausryte
2009-01-29 12:06
:super:
-
loreta
2009-01-28 18:59
;-) saunu.Skanu,pigu ir naujas isradimas tavo virtuveje.seima nutebinta ir patenkinta
-
Daiva
2008-11-10 21:06
Bandziau tikrai skanu .Tik uzkepimui dejau ne i orkaite ,o i mikrobange
-
ausryte
2008-09-21 00:32
pabandykite, tikrai verta .