Baltas gerai nuplautų porų dalis supjaustyti juostelėmis, ištroškinti svieste, sudėti nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti 20-25 min.
Po to viską išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Supilti suplaktą su tryniu grietinę.
Sriubą išmaišyti ir pašildyti (nevirti).
Patiekti su skrebučiais (iš bandelės) arba plikytais žirneliais.
Prancūziška bulvių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
600 gramų | bulvių |
4 vienetai | poras |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
4 stiklinės | sultinys |
1 stiklinė | grietinė (12 proc.) |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaspačas
- Brokolių sriuba
- Trinta bulvienė
- Avokadų sriuba su imbieru
- Moliūgo kisielius
- Sriuba ''Greitukė''
- Trinta burokelių sriuba
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Pieniška moliūgų sriuba
- Trinta bulvienė
- Prancūziška žirnienė
- Porų trinta sriuba
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Moliūgų sriuba
- Burokėlių sriuba
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Alaus sriuba
- Trinta brokolių sriuba
- Rugpjūčio skonis
- Trinta runkelių sriuba
Prancūziška bulvių sriuba
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
600 gramų -
Poras,
4 vienetai -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Sultinys,
4 stiklinės -
Grietinė, 12 proc.,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Baltas gerai nuplautų porų dalis supjaustyti juostelėmis, ištroškinti svieste, sudėti nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti 20-25 min.
Po to viską išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Supilti suplaktą su tryniu grietinę.
Sriubą išmaišyti ir pašildyti (nevirti).
Patiekti su skrebučiais (iš bandelės) arba plikytais žirneliais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
ele
2011-04-30 13:22
Nuostabi sriuba! ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...