150 mililitrų | obelių aliejus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
150 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 vienetai | svogūnai |
300 mililitrų | vanduo (verdantis) |
1 žiupsnelis | kokosų pienas |
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananiniai varškėčiai
- ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
- Kijevo kotletai
- Įdaryta cukinija
- Vyniotinis Kubilas
- Vištienos šašlykas
- Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
- Jūreiviški makaronai
- Vištiena su ryžiais
- Sojos troškinys
- Šašlykas majonezo marinate
- Kiaulienos šašlykai
- Savo sultyse marinuoti šašlykai
- Keptas tetervinas
- Jautienos nugarinės kepsnys
- Mėtinės vištų blauzdelės
- Gardūs veršienos karbonadai
- Keptas triušis sviestiniame marinate
- Menkės apkepas su grybais
- Vištienos krūtinėlė, troškinta su pomidorų padažu
Poniatovskio koldūnai su baravykais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obelių aliejus,
150 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Baravykai, džiovinti,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Vanduo, verdantis,
300 mililitrų -
Kokosų pienas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti vandenį ir į jį supilti aliejų, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Baigti minkyti ant stalo. Leisti tešlai apie 20 min. pastovėti, kad atvėstų.
Grybus geriausia užpilti su vandeniu ir palaikyti kelias valandas arba per naktį. Vandenį nupilti, užpilti naujo, įberti šiek tiek druskos ir išvirti. Išvirtus džiovintus grybus sumalti arba smulkiai supjaustyti. Aš smulkinu smulkintuvu.
Nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną,o kai gražiai apkeps, sudėti sumaltus grybus, įberti maltų pipirų, druskos.
Atvėsusią tešlą iškočioti (miltais barstyti nereikia, ji nelimpa), išspausti apskritimus, dėti po arbatinį šaukštelį įdaro ir lipdyti koldūnus. Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 5 min. po to, kai koldūnai iškils į paviršių ir vanduo vėl užvirs.
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.