Plokštainis su abrikosais ir varške
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
130 gramų kvietiniai miltai
60 gramų graikiniai riešutai
60 gramų sviestas
120 gramų cukrus
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek druska
500 mililitrų abrikosų (konservuoti)
675 gramai varškė (sausa)
1 valgomasis šaukštas citrinos (žievelė. tarkuota)
1 stiklinė grietinėlės, 35% (plakimui)
3 valgomieji šaukštai želatina
140 mililitrų citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Miltus, riešutus, sviestą, cukrų, kiaušinį ir druską greit suminkyti ir, sudėjus į aliuminio foliją, trumpam padėti į šaldytuvą.
Paimti 20x30 cm skardą, patepti sviestu.
Tešlą ant miltais pabarstyto sviestinio popieriaus, pridengus kitu popieriaus lapu iškočioti pagal skardos dydį. Padėti ant skardos, šakute šiek tiek subadyti ir kepti įkaitintoje 180° C orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus atvėsinti.
Abrikosus padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų.
Varškę permalti mėsmale arba pertrinti per sietą. Sudėti cukrų, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir viską gerai ištrinti.
Želatiną supilti į dubenėlį ir užpilti vandens, kad išbrinktų.
Paimti 1/2 puoduko abrikosų sirupo ir ant silpnos ugnies pašildyti, sudėti želatiną ir maišant palengva kaitinti, kol želatina ištirps (tik neužvirinti).
Supilti į paruoštą varškę, įberti truputį druskos ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti ir palengva įmaišyti į varškę.
Ant iškepto pagrindo išdėlioti abrikosus ir ant jų paskleisti varškę. Išlyginti ir padėti į šaldytuvą.
Tiekiant į stalą supjaustyti 10x5 cm keturkampiais. Papuošti keliais mėtų lapeliais.
Vietoj abrikosų tinka ir šviežios braškės.

Populiariausi receptai šią savaitę

Plokštainis su abrikosais ir varške

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltus, riešutus, sviestą, cukrų, kiaušinį ir druską greit suminkyti ir, sudėjus į aliuminio foliją, trumpam padėti į šaldytuvą.
Paimti 20x30 cm skardą, patepti sviestu.
Tešlą ant miltais pabarstyto sviestinio popieriaus, pridengus kitu popieriaus lapu iškočioti pagal skardos dydį. Padėti ant skardos, šakute šiek tiek subadyti ir kepti įkaitintoje 180° C orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus atvėsinti.
Abrikosus padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų.
Varškę permalti mėsmale arba pertrinti per sietą. Sudėti cukrų, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir viską gerai ištrinti.
Želatiną supilti į dubenėlį ir užpilti vandens, kad išbrinktų.
Paimti 1/2 puoduko abrikosų sirupo ir ant silpnos ugnies pašildyti, sudėti želatiną ir maišant palengva kaitinti, kol želatina ištirps (tik neužvirinti).
Supilti į paruoštą varškę, įberti truputį druskos ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti ir palengva įmaišyti į varškę.
Ant iškepto pagrindo išdėlioti abrikosus ir ant jų paskleisti varškę. Išlyginti ir padėti į šaldytuvą.
Tiekiant į stalą supjaustyti 10x5 cm keturkampiais. Papuošti keliais mėtų lapeliais.
Vietoj abrikosų tinka ir šviežios braškės.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų