
Tešlai: | ||
4 vienetai | kiaušiniai | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
4 valgomieji šaukštai | miltai | |
1 valgomasis šaukštas | kakava | |
1 valgomasis šaukštas | grietinė | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda | |
1 žiupsnelis | druska | |
Įdarui: | ||
300 gramų | varškė | |
3 valgomieji šaukštai | grietinė | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
Pertepimui: | ||
4 valgomieji šaukštai | mėlynių uogienės | |
Papuošimui: | ||
4 vienetai | sausainiai | |
Sulaistymui: | ||
3 arbatiniai šaukšteliai | brendis |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tikrasis šimtalapis
-
Kriaušių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Tortas "kriaušė"
-
Trupininis pyragas su uogiene
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Tiramisu
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Aguonų vyniotinis
-
Vyniotinis su obuoliene
-
Rausvas tortas
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
-
Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
-
Varškinis keksas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Lengvas pyragas
Plokštainis diena-naktis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
300 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mėlynių uogienė,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sausainiai,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Brendis,
3 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame biskvitus: kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos.
Trynius išplakite su 4 v.š. cukraus.
Sijokite miltus ir po truputį maišykite kiaušinių baltymus, įmaišykite greitinę su soda.
Pusę tešlos pilkite į kitą dubenį ir sumaišykite ją su kakava, o likusią su vaniliniu cukrumi.
Tešlą pilkite į skardas ir kepkite apie 12 - 15 minučių vidutinio karščio orkaitėje. Atvėsinkite.
Ruošiame įdarą: varškę pertrinkite su grietine ir cukrumi ( jei varškė labai riebi, greitinės reiks mažiau, jei liesesnė - daugiau).
Surinkimas: kadangi biskvitus kepiau vienoje skardoje perpjoviau juos į tris dalis.
Imti vieną dalį ją sulaistyti brendžiu, tepti varškės kremo, dėti porą šaukštų uogienės ir užvožti kitą biskvitą, jį vėl sulaistyti, tepti varškę, uogienė ir dėti trečią biskvitą.
Aptepti likusia varškės mase ir apiberti sausainių trupinukais.
Palikti porai valandų šaldytuve. Skanaus!