Plikyta juoda ruginė duona
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
0.75 litro vanduo
15 gramų druska
1 sauja kmynai
30 gramų mielės
1.5 kilogramo ruginiai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.

Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.

Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.

Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.

Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.

Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.

Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).

Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.

Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Plikyta juoda ruginė duona

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.

Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.

Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.

Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.

Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.

Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.

Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).

Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.

Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų