
1.75 stiklinės | vanduo (šiltas) |
1.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
5.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
Tuomet sumaišykite su miltais ir minkykite kol gausis tešla. Ją padalinkite į 12 skritulių. Skritulius iškočiokite iki 5-7 mm storio. Gautus blynus sudėkite ant miltais pabarstytos lėkštės ir palikit etaip valandą.
Į įkaitintą orkaitę sudėkite pitas ant apatinės lentynėlės ir pakepkite 5 min. Duona turi būti kreminės spalvos. Galima valgyti karštą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona be glitimo
-
Sodininkų duona
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Šviesi kvietinė duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
naminė duonelė
-
Sūrūs riestainiai
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bulvių duona su kmynais
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Kepenėlių duona
-
Bananų duonelė
-
Naminė bulka su sezamais
-
Sėlenų duona
-
Duona su svogūnais
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Speltos duona duonkepei
-
Duonos keksas
-
Prancūziška duona
Pita

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šiltas,
1 ir 3/4 stiklinės -
Cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
5.5 stiklinės -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite vandenį, džiūvesėlius ir cukrų. Šiek tiek palikite kol išbrinks.
Tuomet sumaišykite su miltais ir minkykite kol gausis tešla. Ją padalinkite į 12 skritulių. Skritulius iškočiokite iki 5-7 mm storio. Gautus blynus sudėkite ant miltais pabarstytos lėkštės ir palikit etaip valandą.
Į įkaitintą orkaitę sudėkite pitas ant apatinės lentynėlės ir pakepkite 5 min. Duona turi būti kreminės spalvos. Galima valgyti karštą.
Komentarai (8)
-
BRAnys
2009-11-29 22:41
nu sakes o kas nemoka anglu kalbos ??
-
(anonimas)
2009-08-21 15:36
%-)
-
A.
2009-06-15 22:13
Pamirso mieles pridurti. Visu Azijos saliu pitu vienas is ingradientu yra mieles. Stai paprastas rp:
The required ingredients for this pita recipe are:
* 1 cup of warm water (85 - 115 f)
* 2 scant teaspoons of active dry yeast
* 1 teaspoon salt
* 1 cup all purpose flour (or whole wheat flour)
* approximately 1 ½ to 2 cups all purpose flour.
-
gintaras
2009-04-21 18:33
:-( gavosi sukietėjęs blynas, beje ir nedakepęs, jei vadovaujiesi receptu