
750 mililitrų | spanguolės (šviežių ar šaldytų) |
2 vienetai | kriaušės (didelės (prinokusios, nuluptos ir supjaustytos kubeliais)) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
250 mililitrų | sultys (apelsinų) |
2 valgomieji šaukštai | obuolių actas |
2 valgomieji šaukštai | apelsinų (žievelės, nutarkuotos) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
6 vienetai | gvazdikėliai |
4 vienetai | kadagio uogos ((nebūtinai)) |
Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Obuolių džemas su karamele
-
Braškių uogienė su vanile
-
Agrastų marmeladas
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Braškių uogienė su sambuka
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Mėlynių uogienė
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Spanguolės, šviežių ar šaldytų,
750 mililitrų -
Kriaušės, didelės (prinokusios, nuluptos ir supjaustytos kubeliais),
2 vienetai -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
Sultys, apelsinų,
250 mililitrų -
Obuolių actas,
2 valgomieji šaukštai -
Apelsinai, žievelės, nutarkuotos,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
6 vienetai -
Kadagio uogos, (nebūtinai),
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.
Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.