390 gramų | miltai | |
3 vienetai | obuoliai (rūgštūs) | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
150 mililitrų | saulėgrąžų aliejus | |
150 gramų | dansukker cukrus farinas | |
100 gramų | graikiniai riešutai | |
2 valgomieji šaukštai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas | |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
1.5 arbatinio šaukštelio | soda | |
1 arbatinis šaukštelis | malto kardamono | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto imbiero | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
Glajui: | ||
150 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
100 gramų | filadelfijos sūrio | |
4 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% | |
3 valgomieji šaukštai | vanduo | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės pyragas "Draugystė"
- Vaisinis pyragas
- Šokoladiniai traškučiai
- Abrikosų laiveliai
- Šokoladiniai triufeliai su vafliais
- Karštas šokoladas
- Varškės desertas su vaisiais
- Šokoladiniai irisai
- Mėlynių ledai
- Gaivus varškės desertas
- Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
- Plakti ledai
- Migdolų nuga
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Ryžių pudingas su vaisiais
- Džiovintų vaisių saldainiai
- Aguoninės formelės
- Tiramisu su plikytais sausainiais
- Spurgos iš varškės
- Tiramisu
Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
390 gramų -
Obuoliai, rūgštūs,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Saulėgrąžų aliejus,
150 mililitrų -
Dansukker cukrus Farinas,
150 gramų -
Graikiniai riešutai,
100 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Soda,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Maltas kardamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas imbieras,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
„Dansukker“ cukraus milteliai,
150 gramų -
Filadelfijos sūris,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
3 valgomieji šaukštai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.