1 stiklinė | grietinė | |
300 gramų | salierai | |
300 gramų | morkos | |
2 vienetai | poras | |
1 sauja | petražolės | |
2 skiltelės | česnakas | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | juodieji pipirai | |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai | |
šiek tiek | vanduo (aptepimui) | |
Pabarstymui: | ||
50 gramų | sūris (fermentinis) |
Papildomai reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.
Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų
Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Mėsos pyragas
- Florentinai
- Macarons
- Pyragas Velykoms
- Spurgos
- Šventiniai sausainiai
- Obuolių apkepas
- Duona su prieskoniais
- Bananų keksas
- Suktukai su varške
- Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Pyragas prie sultinio ar sriubos
- Burnoje tirpstantys morengai
- Trapūs,sultingi kibinai
- Velykinė banda
- Sausainiai „Sraigutės“ su varške
- "Traškio" bandelė
- Pyragas „Sniegas“
- Krokodilas
Pikantiškas daržovių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
1 stiklinė -
Salierai,
300 gramų -
Morkos,
300 gramų -
Poras,
2 vienetai -
Petražolės,
1 sauja -
Česnakas,
2 skiltelės - Druska
- Juodieji pipirai
-
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai - Vanduo, aptepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sūris, fermentinis,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš šitų produktų išeina du pyragai.
Papildomai reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.
Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų
Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Skanaus!
Komentarai (4)
-
(anonimas)
2009-03-30 21:03
man patiko
-
Tomas
2008-10-05 17:37
Skaniai atrodo :)