Pikantiška triušiena
AUTORIUS:
Simona
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo triušiena
100 mililitrų sultinys
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
100 mililitrų vyno actas
350 mililitrų vynas (sausas, baltas)
6 vienetai svogūnai ((maži svogūnėliai))
5 skiltelės česnakas
2 pakeliai arbatos (juoda)
5 vienetai pipirai (juodi)
5 vienetai pipirai (balti)
1 valgomasis šaukštas rozmarinas
1 valgomasis šaukštas petražolės
1 valgomasis šaukštas kmynai
1 valgomasis šaukštas bazilikas
1 vienetas pipirai (čili)
1 vienetas lauro lapų
1.5 arbatinio šaukštelio cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės, svogūnėliai susmulkinami ir sumaišomi su triušiena.
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pikantiška triušiena

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės, svogūnėliai susmulkinami ir sumaišomi su triušiena.
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.

Receptą atsiuntė Simona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų