1 kilogramas | ruginiai miltai |
100 gramų | rugiai (raugas) |
500 mililitrų | vanduo |
20 gramų | mielės |
200 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
200 gramų | sūris (kietasis) |
100 gramų | migdolai (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Prancūziška duona
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Saldi bananų duona
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Prancūziška duona Brioche
- Bulka "Pynutė"
- Obuolių duona
- Ruginė duona
- naminė duonelė
- Totorių duona
- Bulvių duona
- Aguoninis pyragas
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Duona su svogūnais
- Grūdėtoji duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona su žalumynais
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Grikių duona
- Česnakinė duona su petražolėmis
Pikantiška duona
- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
1 kilogramas -
Rugiai, raugas,
100 gramų -
Vanduo,
500 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, kietasis,
200 gramų -
Migdolai, smulkinti,
100 gramų -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės. Šoninę smulkiai supjaustykite, suberkite druską, migdolus, petražoles ir viską išmaišykite. Kai mielės pakyla, sudėkite šią masę, suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą supilkite į formą, suvilgykite vandeniu ir kepkite 1 val. 10 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.