Pieno slėgtinis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | citrinos (žievelės) |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
4 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
0.5 stiklinės | razinos |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai |
šiek tiek | vanilė |
3 stiklinės | pienas |
0.8 stiklinės | grietinė |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
50 gramų | saldainiai (karameliniai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min. Masė ataušinama, sukrečiama į sūrmaišį ir pakabinama, kad nuvarvėtų išrūgos. Vėliau paslegiama ir palaikoma per naktį. Į išimtą iš sūrmaišio masę sudedamas cukrus, išsuktas su sviestu, ir visa kita, kas nurodyta. Gerai išmaišyta masė sukrečiama į formą, išklotą sudrėkinta drobule, paslegiama ir atšaldoma. Išėmus nuimama drobulė, slėgtinis puošiamas spalvotais saldainiais ar kt.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuoliai šokolade
- Gaivus varškės desertas
- Braškių putėsiai su manų kruopomis
- Sausainių tortas
- Tinginių - tinginys
- Naminiai ledai
- Želė desertas su maskarponės kremu
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Tinginių tinginys
- Šokoladinis desertas
- Obuolių tortas su varške
- Vasariškas desertas
- Svarainių ir manų putėsiai
- Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
- Skanėstas "Vitaminai"
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Keptų bananų ir ledų desertas
- Gaivus desertas
- Agrastų drebučiai su braškėmis
- Cake pops‘ai
Pieno slėgtinis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Citrinos, žievelės
-
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
4 valgomieji šaukštai -
Razinos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai,
0.5 stiklinės - Vanilė
-
Pienas,
3 stiklinės -
Grietinė,
4/5 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Saldainiai, karameliniai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min. Masė ataušinama, sukrečiama į sūrmaišį ir pakabinama, kad nuvarvėtų išrūgos. Vėliau paslegiama ir palaikoma per naktį. Į išimtą iš sūrmaišio masę sudedamas cukrus, išsuktas su sviestu, ir visa kita, kas nurodyta. Gerai išmaišyta masė sukrečiama į formą, išklotą sudrėkinta drobule, paslegiama ir atšaldoma. Išėmus nuimama drobulė, slėgtinis puošiamas spalvotais saldainiais ar kt.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...