4 vienetai | bulvių |
3 arbatiniai šaukšteliai | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | aguonų |
6 stiklinės | pienas |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | druska |
Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs) kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).
Prieš baigiant virti į sriuba įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
Vietoj aguonų 5 kukulius galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos. Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisių sriuba
- Saldi sriuba su džiovintais obuolais
- Imbierinė avokadų sriuba
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Šaldžiasriubė
- Obuolių sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Obuolių ir erškėtuogių sriuba
- Šalta mėlynių sriuba
- Vyšnių sriuba
- Obuolių ir kriaušių sriuba
- Vengriška šaltsriubė
- Labai skani braškių sriuba
- Obuolių sriuba su grietinėle
- Vengriška šalta sriuba
- Saldi sriuba su razinomis
- Saldi obuolių ir kriaušių sriuba
- Uogų sriuba su makaronais
- Pieniška sriuba su riešutais ir duona
- Mėlynių sriuba
Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
4 vienetai -
Kvietiniai miltai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Aguonos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
6 stiklinės -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedidelės bulvės išverdamos neluptos. Išvirusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į jas suberiami miltai, sudedami tryniai ir aguonos. Viskas suminkoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, sukrečiami į bulvių masę ir atsargiai suminkoma.
Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs) kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).
Prieš baigiant virti į sriuba įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
Vietoj aguonų 5 kukulius galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos. Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.
Komentarai (11)
-
zchk
2010-08-24 18:34
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
-
(anonimas)
2009-10-31 20:57
:-D %-)
-
Lijanute
2009-04-22 22:08
:super: matom, green, tavo komentara po nuotrauka. reikes gal kada pameginti :-)
-
green_raven
2009-04-22 20:24
Labai svarbu nepervirti, nes kitaip ištęžta kukuliukai. Na tiesiog suverda. Ir geriau juos daryti mažesnius :) Jei trūksta "kažko tokio", patarčiau išvirus įdėti šiek tiek uogienės - saldumas čia tinka. :super: