1 vienetas | kiaušiniai (baltymai) |
1 vienetas | svogūnai |
250 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
200 gramų | sūris (fermentinis) |
1 skiltelė | česnakas |
15 gramų | mielės (šviežios) |
150 gramų | mėsa (malta) |
100 gramų | sūris (feta) |
1 arbatinis šaukštelis | pomidorų pasta |
50 mililitrų | pienas |
1 vienetas | paprika |
Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragaičiai su įdaru
- Bandelės su varške
- Naminė balta duona
- Dešriukai
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės "Rožytės"
- Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Aguoninis pyragas
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Daniškos bandelės
- Bandelės su kopūstais
- Pyragėliai su mėsa
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Bandelės širdutės
- Arbatinės bandelės
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Mielinės bandelės
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Ruginių miltų bandelės
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai, baltymai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, fermentinis,
200 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Mielės, šviežios,
15 gramų -
Mėsa, malta,
150 gramų -
Sūris, feta,
100 gramų -
Pomidorų pasta,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
50 mililitrų -
Paprika,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Darome tešlą: į šiltą skystį suberiame cukrų bei sudėję mieles gerai išmaišome. Miltus susiberiame į didesnį dubenį, pilame gautą mielių masę, lengvai paplaktą kiaušinio baltymą, aliejų bei suberiame druską. Užminkome tešlą ir paliekame uždengę kilti ~2 val., kol ši padvigubės.
Kol tešla kyla, pasidarome įdarą. Faršą susimaišome su feta sūriu, suberiame smulkintą svogūną bei papriką, pomidorų pastą ir padažą. Paskaniname viską česnaku, druska, pipirais. Padedame šaltai ir laukiame, kol tešla pakils.
Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti.Po tešlos gabaliuką dedame ant lengvai miltuoto stalo ir iškočiojame. Susipjaustome tešlą kvadračiukais. Ant jo dedame įdarą, užbarstome fermentinio sūrio ir lenkiame kampus į vidurį ir suspaudžiame. Pašauname į įkaitintą (iki 180°C) orkaitę ir kepame apie 25 - 30 min. Atvėsiname ant grotelių ir skanaujame prie arbatos rytais :)