Picos paplotis (padas)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
150 mililitrų vanduo
0.5 arbatinio šaukštelio cukrus
1 arbatinis šaukštelis mielės
225 gramai kvietiniai miltai
0.5 arbatinio šaukštelio druska
30 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Į dubenėlį įpilkite 150 ml nekaršto vandens, įberkite 0,5 šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite. Indą už denkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.
Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų, 0,5 šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite. Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.
Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltoje vietoje, kol masė maždaug padvigubės. Prieš formuodami paplotį, padėkite tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai. Dabar galite dėti garnyrą ir kepti picą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Picos paplotis (padas)

Komentarai: 38
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenėlį įpilkite 150 ml nekaršto vandens, įberkite 0,5 šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite. Indą už denkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.
Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų, 0,5 šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite. Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.
Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltoje vietoje, kol masė maždaug padvigubės. Prieš formuodami paplotį, padėkite tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai. Dabar galite dėti garnyrą ir kepti picą.

Reklama:

Komentarai (38)


  • Dominyka 2016-05-22 18:08

    O reikia ištirpdytą sviestą naudoti ar kambario temperatūros?


  • karolina 2015-11-08 14:21

    seip ta pavyko tik per daug miltu idejau tai kieta tesla o tai seip skanu


  • regina 2015-09-29 19:43

    siaip sau pica traski kaskokia


  • anna 2015-09-23 16:37

    Tai reikia logiskai mastyti, jeigu butu slapios mieles tuomet butu gramais parasyta. As labai panasiai darau tik vietoj vandens naudoju piena.


  • Lukas 2015-08-11 23:07

    Skanu :D


  • Gabrielė 2015-04-02 17:00

    Labai skanu ^^


  • Kepejas 2015-04-02 16:45

    Gerb. autoriau, jei rašot kad dedat mieles būkit malonus parašyti kokios tai mielės (presuotos aktyvios ar sausos granuliuotos)


  • viktorija 2014-11-26 17:49

    kaip gardu skanu ir gražu.


  • viktorija 2014-11-26 17:47

    kaip skanu


  • marija 2014-08-13 21:49

    jau nepirma karta darau labai skanu tik is pradziu recepto nesupratau bet as ne ant lenteles dejau o viska sumaisiau lb tinka kai sia tesla apvinioji aplink desreles ir palaikai orkaiteje lb skanu :)


Daugiau receptų