Picos paplotėlis su varške
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek prieskoniai
šiek tiek druska
3 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek pomidorų padažas
1 vienetas kiaušiniai
400 gramų varškė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Dvi pakuotes varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir, pirštais stumdydama į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų padažu. Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, smulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais. Picai naudokite sunokusius pomidorus - kepant ne taip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (tačiau tai gali picą pasotinti). Pagaminę paplotėlį, dėkite norimą garnyrą ir kepkite orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Picos paplotėlis su varške

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Dvi pakuotes varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir, pirštais stumdydama į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų padažu. Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, smulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais. Picai naudokite sunokusius pomidorus - kepant ne taip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (tačiau tai gali picą pasotinti). Pagaminę paplotėlį, dėkite norimą garnyrą ir kepkite orkaitėje.

Reklama:

Komentarai (9)


  • Giedrė 2011-10-02 18:44

    O kokiam čia kiekiui? :-)


  • Nika 2010-09-17 14:42

    O kiek laiko reikia kepti ir kokio karstumo temperaturoje???


  • (anonimas) 2010-02-18 19:11

    labai skanus vertas demesio


  • anonimas 2009-06-01 14:51

    labai skani pica valgiau o beje desros surio ir viso kito dedi pagal skoni ir jokios sodos gesint nereikia ;-) :super:


  • (anonimas) 2009-05-23 12:36

    O kur suris ir bent jau desra, kepimo milteliai ar gesinta soda???


  • (anonimas) 2009-02-18 19:38

    turetu but skanu ;-)


Daugiau receptų