Pica
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
2 valgomieji šaukštai aliejaus
300 gramų kvietiniai miltai
0.8 stiklinės pienas
20 gramų mielės
šiek tiek cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tai karštas patiekalas, gaminamas iš mielinės trapios ar pusiau trapios tešlos. Kepama karštoje orkaitėje apie 20 min., kol tešlos kraštai atstoja nuo indo sienelių.

Mielinė tešla: 300 g miltų, nepilna stiklinė pieno, 20 g mielių, 2 šaukštai aliejaus, truputis druskos, cukraus.
Mielės ištrinamos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir palaikomos šiltai, kad pakiltų. Iš miltų, pieno, mielių užmaišoma tešla. Ji gerai išminkoma, kad neliptų prie rankų, įpilama aliejaus, dar kiek paminkoma. Pridengta drobule, tešla antrą sykį pakildinama. Dvigubai padidėjus jos tūriui, tešla iškočiojama apvalia forma, plonu sluoksniu. Ant tešlos apskritimo dedamas įdaras.

Trapi tešla: 400 g miltų, 200 g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, truputį druskos.
Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti kiaušinių tryniai, vanduo, druska. Išminkyta tešla palaikoma šaltai, vėliau iškočiojama. Kepimo indas ar mentelė ištepamas aliejumi, jame dedamas iškočiotas plonas tešlos apskritimas, o ant tešlos sudedamas įdaras.

Įdarai gali būti Jūsų fantazijos vaisius. Paprastai tešla ištepiama šiek tiek aliejaus, tuomet pomidorų padažu. Ant viršaus dedamas saliamis pjaustytas griežinėliais, šiek tiek pjaustyto rauginto agurko, pomidorų griežinėlių, jalapeno (aštrumui), rūkyto kumpio ir kt. Ant viršaus dedamas tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje kol pilnai išsilydys sūris.

Pica

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Tai karštas patiekalas, gaminamas iš mielinės trapios ar pusiau trapios tešlos. Kepama karštoje orkaitėje apie 20 min., kol tešlos kraštai atstoja nuo indo sienelių.

Mielinė tešla: 300 g miltų, nepilna stiklinė pieno, 20 g mielių, 2 šaukštai aliejaus, truputis druskos, cukraus.
Mielės ištrinamos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir palaikomos šiltai, kad pakiltų. Iš miltų, pieno, mielių užmaišoma tešla. Ji gerai išminkoma, kad neliptų prie rankų, įpilama aliejaus, dar kiek paminkoma. Pridengta drobule, tešla antrą sykį pakildinama. Dvigubai padidėjus jos tūriui, tešla iškočiojama apvalia forma, plonu sluoksniu. Ant tešlos apskritimo dedamas įdaras.

Trapi tešla: 400 g miltų, 200 g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, truputį druskos.
Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti kiaušinių tryniai, vanduo, druska. Išminkyta tešla palaikoma šaltai, vėliau iškočiojama. Kepimo indas ar mentelė ištepamas aliejumi, jame dedamas iškočiotas plonas tešlos apskritimas, o ant tešlos sudedamas įdaras.

Įdarai gali būti Jūsų fantazijos vaisius. Paprastai tešla ištepiama šiek tiek aliejaus, tuomet pomidorų padažu. Ant viršaus dedamas saliamis pjaustytas griežinėliais, šiek tiek pjaustyto rauginto agurko, pomidorų griežinėlių, jalapeno (aštrumui), rūkyto kumpio ir kt. Ant viršaus dedamas tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje kol pilnai išsilydys sūris.

Reklama:

Komentarai (10)


  • helga 2010-05-22 01:21

    cia turetu buti lietuvisku patiekalu skyrely......butent ta tesla su margarinu ir kaiusinio tryniais....


  • Ieva 2010-01-31 19:00

    dhdd, Pati tu slyksti zertva :-@


  • Darius 2010-01-18 14:13

    Taip suris dedamas apacion, truputi... Likes suris dedamas ant virsaus. Na bent as jau taip darau ;-)


  • ne 2009-12-28 19:31

    kaip tik suris dedamas yra po visais ingredientais neskitaip pjaustant pica viskas issidraiko nes suris limpa


  • dhdd 2008-11-28 13:49

    liewa slyksti...weeee


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...