1 kilogramas | bulvių |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
5 valgomieji šaukštai | pienas |
20 gramų | sviestas |
50 gramų | sūris (čederio, tarkuotas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
2 vienetai | pomidorai (maži) |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | ridikėliai |
šiek tiek | razinos |
šiek tiek | česnakas (laiškai) |
Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.
Skanaus!
Pelytės
-
Bulvės,
1 kilogramas - Alyvuogių aliejus
-
Pienas,
5 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
20 gramų -
Sūris, čederio, tarkuotas,
50 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
-
Pomidorai, maži,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Ridikėliai,
2 vienetai - Razinos
- Česnakas, laiškai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose.
Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.
Skanaus!