Pelytės
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
5 valgomieji šaukštai pienas
20 gramų sviestas
50 gramų sūris (čederio, tarkuotas)
šiek tiek druska
šiek tiek kvapieji pipirai
2 vienetai pomidorai (maži)
2 vienetai svogūnai
2 vienetai ridikėliai
šiek tiek razinos
šiek tiek česnakas (laiškai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose.
Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.

Skanaus!

Pelytės

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose.
Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.

Skanaus!

Gairės: Orkaitėje
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...