200 gramų | vištienos faršas | |
100 gramų | fermentinio sūrio | |
50 gramų | virto pieno sūris | |
1 vienetas | pomidorai | |
2 valgomieji šaukštai | adžikos | |
1 valgomasis šaukštas | majonezas | |
1 valgomasis šaukštas | kečupas | |
1 pundelis | krapai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malta saldžioji raudonoji paprika | |
0.5 arbatinio šaukštelio | prieskonių vištienai | |
1 žiupsnelis | bazilikas | |
1 žiupsnelis | džiovintas raudonėlis | |
Tešlai: | ||
500 gramų | miltai | |
200 mililitrų | vanduo | |
50 mililitrų | aliejaus | |
14 gramų | sausų mielių | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštos bandelės
- Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
- Uždara pica
- Aštrios krevetės grilyje
- Svogūnai prie alaus
- Įdarytos pievagrybių kepurėlės
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Žirnių ankščių užkandis
- Keptos krevetės
- Sūrio lazdelės
- Žuvis apelsinų puodelyje
- Omletas su špinatais
- Keksiukiniai pusryčiai
- Užklota pica
- Apkeptas sūris
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Gurmanų suktinukai
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Įdaryti piepagrybiai
- Orkaitėje kepti kiaušiniai
Pavasariu alsuojanti pica
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
200 gramų -
Fermentinis sūris,
100 gramų -
Virto pieno sūris,
50 gramų -
Pomidorai,
1 vienetas -
Adžika,
2 valgomieji šaukštai -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Kečupas,
1 valgomasis šaukštas -
Krapai,
1 pundelis -
Malta saldžioji raudonoji paprika,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Prieskoniai vištienai ,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Bazilikas,
1 žiupsnelis -
Džiovintas raudonėlis,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Aliejus,
50 mililitrų -
Sausos mielės,
14 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).
Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.
Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.
Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.
Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.
Krapus nuplaukite ir sukapokite.
Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.
Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.
Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.
Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!