
3 vienetai | žalioji citrina |
1 pundelis | mėta ((tik lapeliai, be kotelių)) |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
150 gramų | cukrus |
150 gramų | miltai |
100 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai ( (nubrauktas arbatinis šauktelis)) |
Kai pyragas iškeps, palikti jį atvėsti.
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šlapias pyragas
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Šokoladinis pyragas
-
Purus obuolių pyragas
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Braškių pyragas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Kisieliaus keksas
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Citrininis pyragas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
"Amerikietiškas" obuolių pyragas
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
Pavasariškai žalias pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žalioji citrina,
3 vienetai -
Mėta, (tik lapeliai, be kotelių),
1 pundelis -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Miltai,
150 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kepimo milteliai, (nubrauktas arbatinis šauktelis),
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestas sutarkuojamas burokine tarka, palaukiama, kol suminkštėja. Tada ant jo suberti miltus ir gerai išminkyti. Tešla padedama į šaldytuvą 20 min. ar pusvalandžiui.
36 cm diametro kepimo formą ištepti sviestu, iš tešlos padaryti apvalų paplotį ir juo iškloti formą. Padaryti aukštesnius kraštelius, kad supylus įdarą, jis neišbėgtu per krštus. Tešlą pabadyti šakute (tik nereikia daryti skylių) ir orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių kepti 15 min. Jeigu formelė platesnė ir tešla plona - šiek tiek trumpiau. Svarbiausia, kad nepradėtu rudai skrusti.
Per tą laiką pasigaminti įdarą. Labai plonai nulupti žaliasias citrinas – ant žievelkuių neturi likti jokių baltos citrino luobelės pėdsakų, nes jie priduos kartumo. Tada žieveles sudėti į trintuvą. Pridėti mėtų lapelių, įpilti šiek tiek grietinėlės ir iki vientisos masės viską sutrinti – gausis ryškiai žalia ir aromatinga masė.
Kitame dubenyje gerai išplakti (plakti mažiausiai 5 min.) kiaušinius su cukrumi. Įspausti vienos žaliosios citrinos sultis, supilti likusią grietinėlę, suberti kepimo miltelius dar kartą viską gerai išplakti. Kuo ilgiau tuo geriau.
Į apkeptą tešlą šį įdarą supilti ir vėl kišti į orkaitę. Tokioje pačioje temperatūroje kepti dar 20 min. ar pusvalandį – priklauso nuo kepimo formos dylio.
Kai pyragas iškeps, palikti jį atvėsti.
Skanaus
Komentarai (11)
-
rita
2015-03-30 11:34
sventiskai atrodo ir paprastas
-
Janina
2015-03-27 21:12
man atrodo galima deti ir 5 laimus - bus dar didesnis skonio smugis. bet cia jau skonio reikalas. bet pyragas labai vertas demesio
-
sarina
2015-03-27 00:16
Skaniai atrodo
-
Sandra
2015-03-26 19:59
Nuostabus pyragas!!!
-
Neringa L
2015-03-26 19:14
Labai patinka !
-
Vikucce
2015-03-26 19:05
Skaniai atrodo :)
-
iva
2015-03-26 17:37
Keptas pavasriškas mohito variantas (y)
-
rom
2015-03-26 16:38
Labai geras receptas - papuoš stalą!!!
-
Margarita
2015-03-26 16:02
Puikus pyragas!
-
migle
2015-03-26 15:28
tikrai pavasariskas - zalias ir aromatingas speju
issiaugojau, pabandysiu, nes nesunkus