
500 gramų | vištiena (arba antis, žasis) |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 riekės | batonas |
0.5 stiklinės | grietinė |
20 gramų | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Įdarytos bandelės
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
-
Kepta vištiena
-
Kiniški sparneliai
-
Antis su grybų įdaru
-
Fetos, moliūgo ir vištienos laiveliai
-
Labai paprasti koldūnai
-
Kepta antis su grybais
-
Vištiena medaus garstyčių marinate
-
Vištienos krūtinėlė
-
Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
-
Vištų kepenėlės su ananasais
-
Skanioji vištytė
-
Kepti vištienos sparneliai
-
Traškūs vištienos gabalėliai
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Aluje troškinta višta
Paukštienos apkepas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, arba antis, žasis,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
3 riekės -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
20 gramų - Juodieji pipirai
- Muskatas
- Druska
- Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Virta ar kepta paukštiena sumalama kartu su piene išmirkytu batonu, sudedami svieste pakepinti svogūnai, kiaušinių tryniai, grietinė, prieskoniai, pasūdoma ir viskas gerai išsukama.
Tada į masę įmaišomi išplakti baltymai.
Apkepo indas gerai ištepamas sviestu, pabarstomas džiūvėsėliais ir į jį sukrečiama paruošta mėsos masė. Kepama, įstačius indą į skardą su karštu vandeniu, 30— 40 min. 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepęs apkepas atšoka nuo indo sienelių.
Patiekiamas karštas, išverstas į apvalų pašildytą pusdubenį, užpiltas norimu padažu. Atskirai duodama virtų bulvių, žalių daržovių salotų.
Komentarai (3)
-
liu
2009-12-09 11:35
parasciausiai,nuimk mesa nuo kaulu.Keptuveje pakepink svogunus,iberk druskos,pipiru.Kai svogunai gerai apkeps,sudek vistiena,ipilk grietineles ir patroskink truputi.Greita ir skanu,daznai taip darau.Galima naudoti kaip padaza makaronams.
-
Linksmute
2009-12-08 21:09
Gal kas nors dar turit kokiu nesudetingu ideju - ka padaryti skanaus is jau virtos vistos . Turiu visa didele virta vista is sriubos - nieko nesugalvoju , koki cia samarliaka sukurus :-D