Paukščiukai
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2.5 valgomojo šaukšto medus
1 stiklinė kvietiniai miltai
3 valgomieji šaukštai sviestas
šiek tiek razinos
šiek tiek kepimo milteliai
1 stiklinė vanduo (kartštas)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Karštame (virintame) vandenyje ištirpinkite medų, druską bei sudėkite ištirpintą sviestą.Išmaišykite. Į gautą masę, po truputį, dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tol, kol masė taps tokia, kad būtų galima išlipinti norimas formas. Tada iškočiokite piršto storio virvutes ir jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą ( iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė). Uodegą įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus dėkite vietoj akyčių. Kepkite 180 °C apie 20 - 25 min. orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Paukščiukai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Karštame (virintame) vandenyje ištirpinkite medų, druską bei sudėkite ištirpintą sviestą.Išmaišykite. Į gautą masę, po truputį, dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tol, kol masė taps tokia, kad būtų galima išlipinti norimas formas. Tada iškočiokite piršto storio virvutes ir jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą ( iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė). Uodegą įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus dėkite vietoj akyčių. Kepkite 180 °C apie 20 - 25 min. orkaitėje.

Receptą atsiuntė Janina
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų