Pasta Marino
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
400 gramų jūros gėrybės (šaldytos (krevetės, midijos, kalmarai, aštuonkojis, sepija))
300 gramų grietinėlės, 35%
200 gramų spageti
50 gramų sviestas
2 valgomieji šaukštai sezamų aliejus
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek acto (balzamiko)
1 skiltelė česnakas
šiek tiek druska
šiek tiek prieskoniai
1 valgomasis šaukštas pomidorų pasta ((koncentruotos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Spageti sudėti į sūdytą, verdantį vandenį, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir 7 minutes virti.
Jūros gėrybes ir supjaustytą česnako skiltelę suberti į keptuvę ir uždengus 5 minutes pavirti (vandens išsiskiria savaime). Po to vandenį nupilti, įdėti sviestą, įpilti sezamų aliejaus, užberti druskos pagal skonį, pabaigai supilti paruoštą padažą.
Kol verda makaronai, pasiruošti padažą: grietinėlę, šlakelį balzamiko acto, pomidorų pastos, nepagailint pasta basilico prieskoni - viską ant lėtos ugnies pašildyti, išmaišyti, bet neužvirinti.
Pusę padažo supilti į išvirusius ir nusunktus spageti. Likusią dalį - į keptuvę su jūros gėrybėmis.
Makaronus - į lėkštę, keptuvės turintį - ant viršaus, puošti šviežio baziliko lapeliais.
Taurė balto vyno. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Pasta Marino

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Spageti sudėti į sūdytą, verdantį vandenį, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir 7 minutes virti.
Jūros gėrybes ir supjaustytą česnako skiltelę suberti į keptuvę ir uždengus 5 minutes pavirti (vandens išsiskiria savaime). Po to vandenį nupilti, įdėti sviestą, įpilti sezamų aliejaus, užberti druskos pagal skonį, pabaigai supilti paruoštą padažą.
Kol verda makaronai, pasiruošti padažą: grietinėlę, šlakelį balzamiko acto, pomidorų pastos, nepagailint pasta basilico prieskoni - viską ant lėtos ugnies pašildyti, išmaišyti, bet neužvirinti.
Pusę padažo supilti į išvirusius ir nusunktus spageti. Likusią dalį - į keptuvę su jūros gėrybėmis.
Makaronus - į lėkštę, keptuvės turintį - ant viršaus, puošti šviežio baziliko lapeliais.
Taurė balto vyno. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (9)


  • JONELIS 2015-04-25 18:34

    skanu žiauriai


  • mamertas 2015-01-04 17:25

    labai skanu, as dar prikandu ir rauginto agurko, super


  • Semas 2010-09-17 10:58

    :super2: si patiekala jau seniai valgiau reikia vel atrasti nuostabu juros gerybiu ir makaronu derini :super2:


  • jolanta 2009-04-24 19:38

    Beje, gal kas nors, labai estetiškai pasigaminęs, nepatingės nufotografuoti Ir įkelti patiekalo nuotraukos?


  • jolanta 2009-04-24 19:36

    Patiko? Malonu :) Skanios vakarienės!


  • (anonimas) 2009-04-24 15:29

    :super: reiks pasigaminti sianden.


  • (anonimas) 2009-04-24 13:49

    :super:


Daugiau receptų