Parauginti agurkai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai | agurkų |
2 litrai | vanduo |
5 skiltelės | česnakas |
6 vienetai | vyšnių lapų |
5 vienetai | krapai (žiedynų su kotais) |
4 vienetai | lauro lapų |
3 vienetai | juodųjų serbentų lapų |
2 vienetai | krienų lapų |
4 valgomieji šaukštai | druska |
1 valgomasis šaukštas | prieskonių mišinys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pirmiausia agurkus pamerkiame į šaltą vandenį ir paliekame porai valandų.
2.
Ištirpiname druską vandenyje. Vandenį geriausiai imti šulinio arba šaltinio, jei tokio nėra galima imti vandenį buteliuose.
3.
Imame indą kuriame sūdysime agurkus (stiklinis, emaliuotas), išdėliojame turimus lapus, krapus, česnaką ir dedame agurkus.
4.
Ant viršaus vėl dedame žalumynus ir prieskonius, paskui vėl agurkus.
5.
Suberiame prieskonius ir užpilame sūriu vandeniu.
6.
Paliekam nakčiai kambario temperatūroje, po to statome į šaldytuvą.
7.
Aš dar ant viršaus sudėjau visą česnako galvutę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Sūdytos rūgštynės
- Sūdyti pomidorai
- Agurkų mišrainė
- Vyšnių uogienė
- Džiovinti grybai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Sūdytos žaliuokės
- Marinuoti burokėliai
- Obuolių sultys
- Pomidorai su želatina
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Konservuotos paprikos
- Itališkos daržovių salotos
- Juodųjų serbentų uogienė
- Rauginti agurkai
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Juodujų serbentų kompotas
- Konservuota agurkų mišrainė
- Apelsininė cukinija
Parauginti agurkai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Agurkai,
2 kilogramai -
Vanduo,
2 litrai -
Česnakas,
5 skiltelės -
Vyšnių lapai,
6 vienetai -
Krapai, žiedynų su kotais,
5 vienetai -
Lauro lapai,
4 vienetai -
Juodųjų serbentų lapai,
3 vienetai -
Krienų lapai,
2 vienetai -
Druska,
4 valgomieji šaukštai -
Prieskonių mišinys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirmiausia agurkus pamerkiame į šaltą vandenį ir paliekame porai valandų.
Ištirpiname druską vandenyje. Vandenį geriausiai imti šulinio arba šaltinio, jei tokio nėra galima imti vandenį buteliuose.
Imame indą kuriame sūdysime agurkus (stiklinis, emaliuotas), išdėliojame turimus lapus, krapus, česnaką ir dedame agurkus.
Ant viršaus vėl dedame žalumynus ir prieskonius, paskui vėl agurkus.
Suberiame prieskonius ir užpilame sūriu vandeniu.
Paliekam nakčiai kambario temperatūroje, po to statome į šaldytuvą.
Aš dar ant viršaus sudėjau visą česnako galvutę.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...