200 gramų | pupelės (miltai (Chickpea flour besan)) |
2 vienetai | bulvių (didelės) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | aitriosios paprikos (pudra) |
šiek tiek | druska |
40 gramų | vanduo |
šiek tiek | aliejaus |
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūri širdelė
- Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Sumuštiniai su krevetėmis
- Skrebučiai
- Sūrio kremu įdaryta paprika
- Valentino sumuštinukai
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Vištiena medaus - garstyčių padaže
- Pievagrybiai grietinės padaže
- Mini picos su trupintu gaudos sūriu
- Buritos (burritos)
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Keptas lietuviškas sūris
- Čeburekai su grybais
- Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
- Silkė su burokėliais
- Ant grotelių keptos daržovės
- Uždara pica
- Kiaušinių krepšeliai
- Įdaryti kiaušiniai
Pakora
-
Pupelės, miltai (Chickpea flour besan),
200 gramų -
Bulvės, didelės,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas - Aitrioji paprika, pudra
- Druska
-
Vanduo,
40 gramų - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš miltų ir vandens padaryti labai tirštą tešlą, sudėt druską pagal skonį ir čili pudrą, bulves perpjaut per pusę ir supjaustyt taip kaip norit, bet normalaus storumo. Svogūną supjaustykit didelėm juostom, viską subert į tešlą, išmaišyt su rankom. Įpilt aliejaus į puodą, įkaitint ir dėti po šaukštą tešlos į aliejų - pridėt puodą kiek tilps. Gabaliukai pradės ruduoti, tada reikia traukt ant servetėlės, kad riebalai nubėgtų. Maistas valgomas su naturaliu jogurtu ištrintu su šviežia mėta, jei neturite galima valgyt su visokiausiais jums patinkančiais padažais.
Skanaus
Komentarai (20)
-
Vardenė Pavardenė
2011-06-18 17:56
Skaitau aš Kristės komentarą ir jau pabaigoj supratau, kad galvoj kvailelės balsu skaičiau :-)
-
kriste
2010-12-11 09:42
nu cia kaip kare ciut ne:-)) wa pasakysiu as jum reikia ispanisku zalumynu ,bet lt nera aisku galit ka kita idet wieno swoguno,cili,druskos,zirniu milteliu swiesiai geltoni geriausia artba kukuruzu milteliu ... zaliu bulwiu bulwes supjaustot kaip patogiau aisku neperstorai kitka irgi smulkiai suberiat ant wiersaus milteliu ir su biskuti wandens maisot zekit kad per daug skistai neprisidarytu mases ... tada ikaitinat alieju ir po puse sauksto tos mases detat i alieju wsio astrus kecupas lekste ir skanaus... ;-)
-
to jurga
2010-04-06 16:17
chickpeas translate avinžirniai
-
tomas
2010-02-14 16:51
is tikro tai cia turetu detis zirniu miltai.
-
jurga
2009-12-20 03:56
Nijole visiskai teisi, sakydama apie daugiau darzoviu.Daznai gaminama su kalafijorais, zirneliais, nuos nuos:)
-
jurga
2009-12-20 03:54
Klausykit, jus mane cia juokinat!!!!:0 nei kvietiniai miltai ten, nei kukuruzu(ana, nezinai, geriau patylek)! Miltai is pupeliu, angliskai vadinamu chickpeas. Kai teisingai sita patiekala pagaminsit, suprasit, ka as turiu omeny, sakydama, kad pakora yra vienas nuostabiausiu indisku patiekalu!!!Pati gaminuosi daznai, ismokau dar Lietuvoj, indiskam restorane dirbdama, o dar geriau mane ismokino pazystamo zmona Salima is Trinidado. Taip kad nurimkit visi ir atleiskit uz viena - nezinau, kaip chickpeas lietuviskai:( Dar is ju labai skanus hummus'as sviezias iseina, nuos nuos!!! iki, brangieji!
-
Ana
2009-12-15 20:49
cia netikros pakoros, reikia deti kukuruzu miltus
-
nijole
2009-12-04 09:40
Valgiau pakoru Londone pas drauge inde.Ji daro kitaip,o ir miltai kitokie,kazkokie spec.Ir darzoviu deda daugiau...
-
Belatriks
2009-11-15 15:00
kiek aliejaus pilt i puoda reik? nejaugi tik truputi?
-
Kotryna
2009-11-15 14:56
siulau apsilankyti Vilniuje esancioje kavineje "Balti drambliai". Ten galesite paragauti ne tik labai skaniu pakoru, bet ir kitu indisku patiekalu. Kainos nedideles, o ypac arbatu, nes ju kiekis - 4 puodeliai. ;-)