Pakora
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
200 gramų pupelės (miltai (Chickpea flour besan))
2 vienetai bulvių (didelės)
1 vienetas svogūnai
šiek tiek aitriosios paprikos (pudra)
šiek tiek druska
40 gramų vanduo
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų ir vandens padaryti labai tirštą tešlą, sudėt druską pagal skonį ir čili pudrą, bulves perpjaut per pusę ir supjaustyt taip kaip norit, bet normalaus storumo. Svogūną supjaustykit didelėm juostom, viską subert į tešlą, išmaišyt su rankom. Įpilt aliejaus į puodą, įkaitint ir dėti po šaukštą tešlos į aliejų - pridėt puodą kiek tilps. Gabaliukai pradės ruduoti, tada reikia traukt ant servetėlės, kad riebalai nubėgtų. Maistas valgomas su naturaliu jogurtu ištrintu su šviežia mėta, jei neturite galima valgyt su visokiausiais jums patinkančiais padažais.

Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Pakora

Komentarai: 20
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš miltų ir vandens padaryti labai tirštą tešlą, sudėt druską pagal skonį ir čili pudrą, bulves perpjaut per pusę ir supjaustyt taip kaip norit, bet normalaus storumo. Svogūną supjaustykit didelėm juostom, viską subert į tešlą, išmaišyt su rankom. Įpilt aliejaus į puodą, įkaitint ir dėti po šaukštą tešlos į aliejų - pridėt puodą kiek tilps. Gabaliukai pradės ruduoti, tada reikia traukt ant servetėlės, kad riebalai nubėgtų. Maistas valgomas su naturaliu jogurtu ištrintu su šviežia mėta, jei neturite galima valgyt su visokiausiais jums patinkančiais padažais.

Skanaus

Reklama:

Komentarai (20)


  • Vardenė Pavardenė 2011-06-18 17:56

    Skaitau aš Kristės komentarą ir jau pabaigoj supratau, kad galvoj kvailelės balsu skaičiau :-)


  • kriste 2010-12-11 09:42

    nu cia kaip kare ciut ne:-)) wa pasakysiu as jum reikia ispanisku zalumynu ,bet lt nera aisku galit ka kita idet wieno swoguno,cili,druskos,zirniu milteliu swiesiai geltoni geriausia artba kukuruzu milteliu ... zaliu bulwiu bulwes supjaustot kaip patogiau aisku neperstorai kitka irgi smulkiai suberiat ant wiersaus milteliu ir su biskuti wandens maisot zekit kad per daug skistai neprisidarytu mases ... tada ikaitinat alieju ir po puse sauksto tos mases detat i alieju wsio astrus kecupas lekste ir skanaus... ;-)


  • to jurga 2010-04-06 16:17

    chickpeas translate avinžirniai


  • tomas 2010-02-14 16:51

    is tikro tai cia turetu detis zirniu miltai.


  • jurga 2009-12-20 03:56

    Nijole visiskai teisi, sakydama apie daugiau darzoviu.Daznai gaminama su kalafijorais, zirneliais, nuos nuos:)


  • jurga 2009-12-20 03:54

    Klausykit, jus mane cia juokinat!!!!:0 nei kvietiniai miltai ten, nei kukuruzu(ana, nezinai, geriau patylek)! Miltai is pupeliu, angliskai vadinamu chickpeas. Kai teisingai sita patiekala pagaminsit, suprasit, ka as turiu omeny, sakydama, kad pakora yra vienas nuostabiausiu indisku patiekalu!!!Pati gaminuosi daznai, ismokau dar Lietuvoj, indiskam restorane dirbdama, o dar geriau mane ismokino pazystamo zmona Salima is Trinidado. Taip kad nurimkit visi ir atleiskit uz viena - nezinau, kaip chickpeas lietuviskai:( Dar is ju labai skanus hummus'as sviezias iseina, nuos nuos!!! iki, brangieji!


  • Ana 2009-12-15 20:49

    cia netikros pakoros, reikia deti kukuruzu miltus


  • nijole 2009-12-04 09:40

    Valgiau pakoru Londone pas drauge inde.Ji daro kitaip,o ir miltai kitokie,kazkokie spec.Ir darzoviu deda daugiau...


  • Belatriks 2009-11-15 15:00

    kiek aliejaus pilt i puoda reik? nejaugi tik truputi?


  • Kotryna 2009-11-15 14:56

    siulau apsilankyti Vilniuje esancioje kavineje "Balti drambliai". Ten galesite paragauti ne tik labai skaniu pakoru, bet ir kitu indisku patiekalu. Kainos nedideles, o ypac arbatu, nes ju kiekis - 4 puodeliai. ;-)


Daugiau receptų