400 gramų | jūros gėrybės |
150 gramų | paprika (raudonos) |
100 gramų | svogūnai |
15 gramų | česnakas |
300 gramų | vištienos filė (be odos) |
300 gramų | ryžiai (plikyti) |
40 gramų | sultinys (vištienos, kubeliais) |
1 litras | vanduo |
1 gramas | šafranas |
100 gramų | alyvuogių aliejaus |
5 gramai | druska |
2 gramai | baltieji pipirai (malti) |
100 gramų | pomidorai (be odos ir sėklų) |
Paella
-
Jūros gėrybės,
400 gramų -
Paprika, raudonos,
150 gramų -
Svogūnai,
100 gramų -
Česnakas,
15 gramų -
Vištienos filė, be odos,
300 gramų -
Ryžiai, plikyti,
300 gramų -
Sultinys, vištienos, kubeliais,
40 gramų -
Vanduo,
1 litras -
Šafranas,
1 gramas -
Alyvuogių aliejus,
100 gramų -
Druska,
5 gramai -
Baltieji pipirai, malti,
2 gramai -
Pomidorai, be odos ir sėklų,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į verdantį vandenį sudėkite vištienos sultinio kubelius. Kai sultinys ištirps, suberkite jūros gėrybes ir virkite apie 2 min., po 2 min. jūros gėrybės nukoškite (į atskirą indą) ir atvėsinkite šaltu vandeniu. Atvėsintas jūros gėrybes nusausinkite. Į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir kepkite nuolat maišydami tol, kol taps auksinės spalvos, po to suberkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir viską kartu apkepinkite. Truputį vėliau sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytą vištienos filė, suberkite susmulkintus česnakus, šiaudeliais supjaustytus pomidorus, šafraną ir viską gerai išmaišykite, pakepinkite apie 5 minutes. Išimkite iškeptus produktus, o į aliejų suberkite nuplautus ir nusausintus ryžius, juos apkepinkite ir nuolat maišydami į puodą su ryžiais įpilkite sultinio, kuriame virė jūros gėrybės ir pavirkite uždengtame puode apie 25 min. retkarčiais pamaišydami. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes, išmaišykite, jei reikia, įpilkite sultinio, uždenkite puodą ir dar pavirkite apie 5 min. Skanaus!
Komentarai (4)
-
[email protected]
2017-01-20 08:38
Plotas su juros gerybem
-
Zita
2011-07-20 19:44
labai skaniai gavosi ;-) :-) :super: