Paelja
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
0.5 valgomojo šaukšto šalavijas (lapeliai, smulkinti)
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
200 gramų kiauliena
80 gramų kiaulienos lašiniai
2 vienetai svogūnai
3 vienetai paprika
2 vienetai pomidorai
2 valgomieji šaukštai žirniai (virti)
4 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 vieneto vištiena
200 gramų veršiena (kaulai)
2 stiklinės ryžiai
4 stiklinės sultinys
0.5 valgomojo šaukšto pelerūnas (kietis) (smulkintas)
300 gramų veršiena (kaulai)
šiek tiek žalumynų
250 gramų žuvis
šiek tiek citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Į puodą įpilamas litras pasūdyto vandens, sudedami veršienos kaulai, žuvies atliekos (galvos, kaulai, oda) ir prieskoniniai žalumynai. Verdama ant mažos ugnies. Į didelį plokščią puodą sudedama pusė smulkiai supjaustytų lašiniukų. Jie paspirginami su 2 šaukštais aliejaus. Višta supjaustoma gana mažais gabalais, įtrinamą druska, apkepinama, paskui užpilama trupučiu vandens, ištroškinama ir laikoma šiltoje vietoje. Taip pat apkepinama nedideliais kubeliais supjaustyta mėsa. Ji irgi užpilama trupučiu vandens, apibarstoma druska, pipirais, ištroškinama, po to išimama iš puodo ir laikoma šiltoje vietoje. Likusieji lašiniukai paspirginami keptuvėje. Atsiradusiuose riebaluose apkepinami žiedais supjaustyti svogūnai ir ankštiniai pipirai. Ryžiai perplaunami, nusausinami, sumaišomi su svogūnais, pipirais ir 5 min. patroškinami ant labai mažos ugnies. Po to ant jų užpilama pusė perkošto sultinio, įberiama druskos ir pipirų. Kai ryžiai išbrinksta, supilamas likęs sultinys, sudedami nulupti, skiltelėmis supjaustyti pomidorai ir porcijomis supjaustyti, citrinos sultimis apšlakstyti, su likusiu aliejumi patroškinti žuvies gabalai bei paruošta mėsa. Po 10 min. suberiami išvirti žirniai, smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai. Puodas su visais produktais įstatomas į šiltą orkaitę, ir valgis 5 min. patroškinamas. Po to tučtuojau paduodamas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Paelja

Komentarai: 68
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į puodą įpilamas litras pasūdyto vandens, sudedami veršienos kaulai, žuvies atliekos (galvos, kaulai, oda) ir prieskoniniai žalumynai. Verdama ant mažos ugnies. Į didelį plokščią puodą sudedama pusė smulkiai supjaustytų lašiniukų. Jie paspirginami su 2 šaukštais aliejaus. Višta supjaustoma gana mažais gabalais, įtrinamą druska, apkepinama, paskui užpilama trupučiu vandens, ištroškinama ir laikoma šiltoje vietoje. Taip pat apkepinama nedideliais kubeliais supjaustyta mėsa. Ji irgi užpilama trupučiu vandens, apibarstoma druska, pipirais, ištroškinama, po to išimama iš puodo ir laikoma šiltoje vietoje. Likusieji lašiniukai paspirginami keptuvėje. Atsiradusiuose riebaluose apkepinami žiedais supjaustyti svogūnai ir ankštiniai pipirai. Ryžiai perplaunami, nusausinami, sumaišomi su svogūnais, pipirais ir 5 min. patroškinami ant labai mažos ugnies. Po to ant jų užpilama pusė perkošto sultinio, įberiama druskos ir pipirų. Kai ryžiai išbrinksta, supilamas likęs sultinys, sudedami nulupti, skiltelėmis supjaustyti pomidorai ir porcijomis supjaustyti, citrinos sultimis apšlakstyti, su likusiu aliejumi patroškinti žuvies gabalai bei paruošta mėsa. Po 10 min. suberiami išvirti žirniai, smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai. Puodas su visais produktais įstatomas į šiltą orkaitę, ir valgis 5 min. patroškinamas. Po to tučtuojau paduodamas.

Reklama:

Komentarai (68)


  • to aurtar 2015-11-18 01:13

    Gal galit parasyt komentaruose originalu recepta?


  • mmm 2014-10-02 22:57

    Žmonės nestumkit, koks skirtumas kaip istikrųjų vadinas...Improvizacija yra viskas. Tikrai meistriškai pagaminta. Kas po akimis tokį patiekala padėtu, ismustu visus stumimus, na bet gal ir nebuduliams toks patiekalas kita vertus...


  • edita 2014-07-15 09:05

    na ir nesamone,kad i paella dedasi spirinti lasinukai,is versienos kaulu verdamas sultinys.As dirbau ispanijoje virtuvejeir labai gerai zinau kaip daroma paella,valencijoje ja daro su triusiena ir paukstienair juros gerybemis,o andaluzijoje paukstiena arba kiauliena ir juros gerybes,o ryzius paellai uzpildavome midiju nuoviru,kita karta zuvies sultiniu jei tai budavo vien is juros gerybiu paella .O ispanijos zodyne dvi kartu raides ll tariasi kaip dz,tai su leituvintai reik sakyti paedzia


  • daiva 2014-07-15 07:40

    net nepanasu i paeja ...


  • :) 2014-07-14 18:17

    nu mes katalonijoj kai gaminam,tai su mesa ir juros gerybem,be zuvies,kartais deam zirneliu,kartais ne,nes mergaites nemegsta,galima deti vistienos arba triusio mesos,kam kaip patinka


  • to Aurtar 2014-04-08 22:48

    Gal galetumete parasyti savo recepta kuri darete?
    Nes as vis bandau pagaminti skania Paella, bet gaunasi tik skani o ne laaabai skani. Lauksiu originalaus recepto, aciu


  • aurtar 2013-02-09 21:40

    nezinau kas cia per suudas bet cia buvo mano idetas receptas su pavadinimu paella kuri pats dariau gyvendamas ispanijoje...kuri laika visa tai buvo palikta del laiko stokos ir tik dabar uzejes likau nustebes viskas virte kozkokia nesamone, ne mano idetas receptas tik likusi mano nuotrauka


  • arune 2011-11-10 01:50

    nu cia ir ziaurus zmones susirenka ir kritikuoja kitus,o pvz is kur lietuviams zinoti kad PAELLA (tariasi paeja) gi nesimoko ispanu kalbos.O i paella deda ka nori,vis skirtingi ingretijentai,priklauso kas kam patinka :taip: ir tikrai nesu macius ispanu kad darytu vienodai paella.O jei zino geresni recepta,taip prasom,pasidalinkit,o ne kritikuokit sita.deja dedasi viskas,ir mesa,ir zuvis,ir spirguciai,ir darzoves,ir pilamas sultinys.kaip ir sis receptukas :super:


  • linas 2011-04-20 18:36

    Gyvenu ispanijoj 12 metu,esu buves beveik visuose regionuose,bet tokio recepto dar negirdejau.Ir nuotraukos tikrai ne sio recepto.Sulietuvinta paella. :-D


  • Tom 2010-12-22 21:32

    Miela Kristina, nesikabinekite prie recepto. Kam skaitote jei taip mokate viska? Lietuvoje yra cepelinai, bet juos kiekvienas gamina kitaip, o paelija tai tuo labiau. Beja, pavadinimas sulietuvintas.


Daugiau receptų