Orkaitėje keptos dorados
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai | doradų |
80 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 saujelė | petražolės |
1 saujelė | svogūnų laiškai |
1 vienetas | citrinos |
4 skiltelės | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.
2.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.
3.
Česnakus nulupti ir sutrini su druska.
4.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
5.
Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.
6.
Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.
7.
Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.
8.
Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša su vasaros gėrybėmis
- Kepta stinta su krapais
- Pikantiškosios krevetės grilyje
- Farširuota lydeka
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Karpis su salotomis
- Žuvies pyragas
- Karpis pietums
- ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
- Keptas upėtakis
- Aštrios krevetės grilyje
- Lašiša grietinėlės padaže
- Troškintas lynas
- Žuvies kepsneliai
- Šamų kotletukai
- Kepta žuvies filė
- Keptas ungurys
- Užkepta žuvis su konjako padažu
- Žuvis tešloje
- Žuvies maltiniai
Orkaitėje keptos dorados
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Dorados,
3 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Petražolės,
1 saujelė -
Svogūnų laiškai,
1 saujelė -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas,
4 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.
Česnakus nulupti ir sutrini su druska.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.
Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.
Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.
Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Birute
2017-07-10 08:24
Labai paprastas, bet neprastas receptas. Dorada sužavėjo. Ačiū
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...