1 vienetas | sūris (kamemberto sūrio ritinėlis) |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (smulkiai sukapotas) |
2 vienetai | mairūnas (šviežias arba raudonėlio lapelių) |
2 vienetai | česnakas (laiškai) |
1 sauja | grybai (kepimui paruoštų miško) |
šiek tiek | cukrus (rudasis) |
30 mililitrų | vynas (baltas, sausas) |
Išmokite prancūziškų patiekalų gaminimo paslapčių Čiop Čiop Prancūzijos virtuvės kursuose spalio 27 d. http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-39
Daugiau apie Čiop Čiop organizuojamus virtuvės mokymus skaitykite http://www.ciopciop.lt
Sekite mūsų naujienas Čiop Čiop Facebook puslapyje http://www.facebook.com/pages/%C4%8Ciop-%C4%8Ciop/173680336006482
Orkaitėje keptas Kamemberto sūris su miško grybais ir žolelėmis
- Paruošimo laikas:
-
Sūris, kamemberto sūrio ritinėlis,
1 vienetas -
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Svogūnai, smulkiai sukapotas,
1 valgomasis šaukštas -
Mairūnas, šviežias arba raudonėlio lapelių,
2 vienetai -
Česnakas, laiškai,
2 vienetai -
Grybai, kepimui paruoštų miško,
1 sauja - Cukrus, rudasis
-
Vynas, baltas, sausas,
30 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros. Išpakuoti sūrį, jį paguldyti ant lengvai alyvuogių aliejumi patepto kepimo popieriaus lapo. Lapo kraštus užlankstyti ir surišti vielute ar virvute. Sūrį orkaitėje kepti apie 8 minutes. Kol sūris kepa, įkaitinti mažą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sviestu. Į keptuvę dėti svogūną ir grybus, įberti druskos, pipirų, rudojo cukraus, viską lengvai apkepinti. Kai grybai lengvai apkepa, supilti vyną, sumažinti temperatūrą ir pakepti dar keletą minučių. Žoleles susmulkinti ir suberti į grybus. Kamembertui iškepus, nukirpti vielutę ar virvutę, atlankstyti popieriaus kraštus ir ant sūrio viršaus sudėti karštus grybus.Patiekti su mėgstama duona ir valgyti kamembertą bei grybus tepant ir dedant ant duonos riekelės. Skanaus!
Išmokite prancūziškų patiekalų gaminimo paslapčių Čiop Čiop Prancūzijos virtuvės kursuose spalio 27 d. http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-39
Daugiau apie Čiop Čiop organizuojamus virtuvės mokymus skaitykite http://www.ciopciop.lt
Sekite mūsų naujienas Čiop Čiop Facebook puslapyje http://www.facebook.com/pages/%C4%8Ciop-%C4%8Ciop/173680336006482