Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
450 gramų | lašišų filė (su odele) |
3 vienetai | citrinos (griežinėlių) |
2 skiltelės | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (šviežios susmulkintos arba 1 a. š. džiovintų) |
2 arbatiniai šaukšteliai | alyvuogių aliejaus |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
1 arbatinis šaukštelis | grūdėtos garstyčios (gali būti ir be grūdelių) |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
2.
Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
- Troškinta lydeka
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
- Lašiša su krapų ir petražolių padažu
- Kalmarų žiedai tešloje
- Įdaryta lydeka
- Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
- Omarai
- Itališki koldūnai
- Saidos filė su ryžiais
- Spageti su lašiša ir krevetėmis
- Plekšnės filė su plutele
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Žuvytės tešloje
- Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
- Žuvis padaže
- Suktinukai
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Lašišų filė, su odele,
450 gramų -
Citrinos, griežinėlių,
3 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Petražolės, šviežios susmulkintos arba 1 a. š. džiovintų,
2 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinų sultys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grūdėtos garstyčios, gali būti ir be grūdelių,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai