750 gramų | obuoliai |
šiek tiek | citrinų sultys |
160 gramų | sviestas (kepimo formai ištepti) |
125 gramai | cukrus |
75 gramai | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (tarkuota žievelė) |
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1.5 valgomojo šaukšto | pienas |
šiek tiek | sviestas (kepimo formai ištepti) |
šiek tiek | cukraus pudra (pyragui apibarstyti) |
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Keksiukai su tabasco padažu
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Naminė balta duona
- Švarcvoldo vyšnių tortas
- Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
- Jogurtinis tortas
- Saldutis vyniotinis
- Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Keksiukai su spanguolėmis
- Blynų tortas
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Šokoladinis cukinijų pyragas
- Teisininko pica
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Sviestiniai sausainiai
- Margi keksiukai
- Tortas mažyliams
Obuoliukų pyragas
-
Obuoliai,
750 gramų - Citrinų sultys
-
Sviestas, kepimo formai ištepti,
160 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Vanilinis cukrus,
75 gramai - Druska
-
Citrinos, tarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas,
1.5 valgomojo šaukšto - Sviestas, kepimo formai ištepti
- Cukraus pudra, pyragui apibarstyti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite ir į keturias dalis perpjaukite obuolius, išskobkite sėklytes, ketvirtadalius supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje išlydykite 3 šaukštus sviesto, jame trumpai apkepkite obuolių riekeles ir atvėsinkite jas.
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
Komentarai (4)
-
Ziwile
2010-09-11 15:07
Nu labai skanu! ;-)