1 kilogramas | spanguolės |
300 gramų | obuoliai |
1.3 kilogramo | cukrus |
100 gramų | vanilinis cukrus |
1.5 stiklinės | vanduo |
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Braškių uogienė
- Saldūs obuoliukai
- Obuolių ir šermukšnių uogienė
- Braškių ir gervuogių džemas
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Vyšnių uogienė
- Erškėtuogių uogienė
- Cukinijų uogienė
- Džemas
- Juodųjų serbentų džemas
- Žemuogės cukruje
- Džiovintų abrikosų marmeladas
- Spanguolių uogienė
- Aviečių ir persikų uogienė
- Bruknių uogienė
- Bruknės savo sultyse
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Rabarbarų ir braškių uogienė
Obuolių uogienė su spanguolėm
- Paruošimo laikas:
-
Spanguolės,
1 kilogramas -
Obuoliai,
300 gramų -
Cukrus,
1 ir 1/3 kilogramo -
Vanilinis cukrus,
100 gramų -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje. Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti. Tuomet uogienę staigiai atvėsinti. Tokią veiksmų seką kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.