3 vienetai | obuoliai | |
Tešlai: | ||
180 gramų | sviestas | |
1.5 valgomojo šaukšto | majonezas (arba grietinė) | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
2.5 stiklinės | miltai | |
Įdarui: | ||
125 mililitrai | pienas | |
1 valgomasis šaukštas | manų kruopos | |
70 gramų | cukrus | |
100 gramų | aguonų | |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (minkštas) | |
Antram įdarui: | ||
500 gramų | varškė | |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) | |
75 gramai | sviestas (minkštas) | |
3 valgomieji šaukštai | pienas | |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas | |
1 vienetas | citrinų sultys | |
120 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.
Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.
Varškę petriname per sietelį.
Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.
Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.
Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
- Šokoladinis bananinis keksas
- Šokoladinis pyragas
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Obuolių pyragas
- Plokštainis diena-naktis
- Obuolių pyragas su chalva
- Vyniotinis su obuoliene
- Biskvitas su vyšniomis
- Jogurtinis pyragas
- Trupinių skanėstas
- Trupiniuotis
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Aguoninis vyniotinis
- Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
- Pyragas „Trys norai“
- Slyvų pyragas
- Kondensuoto pieno keksas
- Papajaus pyragėliai
- Šokoladinis vyniotinis
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
180 gramų -
Majonezas, arba grietinė,
1.5 valgomojo šaukšto -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Miltai,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
125 mililitrai -
Manų kruopos,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
70 gramų -
Aguonos,
100 gramų -
Sviestas, minkštas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Sviestas, minkštas,
75 gramai -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 vienetas -
Cukrus,
120 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
22-24 cm. apvaliai formai
Tešla.
Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.Аguonų įdaras.
Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.Varškės įdaras.
Varškę petriname per sietelį.
Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.Pyrago surinkimas.
Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.
Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!