
1 valgomasis šaukštas | pienas |
1 stiklinė | razinos |
2 stiklinės | aviečių (džemas) |
150 gramų | sviestas |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
4 vienetai | obuoliai |
300 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės "Extazy"
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Švelnus pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Medaus ir bananų pyragas
-
Aguonų keksas
-
Obuolių pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Pavlova
-
Vaisių tortas
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Keksiukai
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Trupiniuotis
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Meduolis
-
Everestas
Obuolių pyragas su džemu

- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 valgomasis šaukštas -
Razinos,
1 stiklinė -
Avietės, džemas,
2 stiklinės -
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Obuoliai,
4 vienetai -
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą, kiaušinį, trynį ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmaišyti pieną, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkyti tešlą. 20 minučių laikome šaltai.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.
Komentarai (4)
-
(anonimas)
2011-03-28 15:09
:-D :bloga: ;-) :-( :-)
-
Inga
2009-06-03 15:35
As bandziau kepti bet man kazkodel gavos trapi tesla,neimanoma jos net iskocioti.Ar cia viskas taip ir reikejo deti,tik viena tryni ar reikejo daugiau kiausiniu