1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 vienetai | obuoliai (dideli) |
1 arbatinis šaukštelis | soda ((nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ) |
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguonų-migdolų pyragas
- Kopūstų pyragas su grybais
- Slyvų pyragas
- Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
- Vyšnių tortas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Obuolių tarta
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
- Pynutės su šokoladu
- Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
- Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
- Pyragas "Kiselius"
- Biskvitas su vyšniomis
- Meduolis
- Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
- Pyragas su razinomis
- Studentiškas vyniotinis
- Tamsus pyragas
- Neapolietiškas pyragas
- Minkštutėlė mielinė pynė
Obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai, dideli,
6 vienetai -
Soda, (nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.
Įmušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180°C temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Komentarai