Obuolių pyragas
AUTORIUS:
Akvilė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
40 gramų migdolai ((plokštelės))
400 gramų obuoliai ((nuluptų ir supjaustytų kubeliais))
150 gramų sviestas (tirpintas)
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
2 vienetai kiaušiniai
180 gramų cukrus
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
60 gramų migdolai (malti)
170 gramų kvietiniai miltai
90 gramų sviestas
120 mililitrų grietinėlės, 35%
0.5 arbatinio šaukštelio druska (jūros )
Padažui:
200 gramų cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.

Kvietinius miltus persijokite į dubenį, suberkite likusius sausus produktus – maltus migdolus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite. Kitam dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite vanilės pastą ir po truputį plakant supilkite tirpintą (jau pravėsusį) sviestą, plakite kelias minutes iki vienalytės masės. Po to palaipsniui maišant mediniu šaukštu suberkite sausų produktų mišinį. Viską išmaišykite iki vienalytės masės.
2.
Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis, vieną dalį sukrėskite į kepimo formą, suberkite kubeliais pjaustytus obuolius ir užklokite likusia tešla. Nepergyvenkite jei tešla nepasidengs tolygiai, kepant išsilygins.
3.
Pyrago paviršių pabarstykite migdolų plokštelėmis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 165 °C orkaitę (aš kepiau viršus – apačia + vėjelis) apie 50-70 minučių. Ar pyragas iškepęs patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį, jei ištraukus jis bus sausas – vadinasi pyragas iškepęs.
4.
Pyragą šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.

Kol pyragas kepa pasiruoškite karamelės padažą.
5.
Į puodelį storu dugnu suberkite cukrų, statykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis, nemaišykite šaukštu, galite tik pasukioti puodą į šonus. Kai cukrus pradės ruduoti sumažinkite ugnį iki minimumo ir sudėkite sviestą pjaustytą gabalėliais, dabar jau galite maišyti, kaitinkite apie kelias minutes, po to supilkite grietinelę, įberkite druskos ir dar pakaitinkite iki vienalytės konsistencijos.
6.
Pyragą patiekite dar šiltą su karamelės padažu bei mėgstamais ledais.

Obuolių pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Padažui:
Gaminimo eiga:
  1. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.

    Kvietinius miltus persijokite į dubenį, suberkite likusius sausus produktus – maltus migdolus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite. Kitam dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite vanilės pastą ir po truputį plakant supilkite tirpintą (jau pravėsusį) sviestą, plakite kelias minutes iki vienalytės masės. Po to palaipsniui maišant mediniu šaukštu suberkite sausų produktų mišinį. Viską išmaišykite iki vienalytės masės.

  2. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis, vieną dalį sukrėskite į kepimo formą, suberkite kubeliais pjaustytus obuolius ir užklokite likusia tešla. Nepergyvenkite jei tešla nepasidengs tolygiai, kepant išsilygins.

  3. Pyrago paviršių pabarstykite migdolų plokštelėmis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 165 °C orkaitę (aš kepiau viršus – apačia + vėjelis) apie 50-70 minučių. Ar pyragas iškepęs patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį, jei ištraukus jis bus sausas – vadinasi pyragas iškepęs.

  4. Pyragą šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.

    Kol pyragas kepa pasiruoškite karamelės padažą.

  5. Į puodelį storu dugnu suberkite cukrų, statykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis, nemaišykite šaukštu, galite tik pasukioti puodą į šonus. Kai cukrus pradės ruduoti sumažinkite ugnį iki minimumo ir sudėkite sviestą pjaustytą gabalėliais, dabar jau galite maišyti, kaitinkite apie kelias minutes, po to supilkite grietinelę, įberkite druskos ir dar pakaitinkite iki vienalytės konsistencijos.

  6. Pyragą patiekite dar šiltą su karamelės padažu bei mėgstamais ledais.

Receptą atsiuntė Akvilė
Gairės: Orkaitėje
Reklama:

Komentarai (2)


  • Dąnguole 2014-11-30 12:24

    Saniu


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...