Obuolių ir šermukšnių uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1.6 kilogramo | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis |
500 gramų | obuoliai |
2 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių uogienė
- Aviečių uogienė- džemas
- Obuolių ir cukinijų pagardas
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Agrastų uogienė su degtine
- Konservuotos cukinijos
- Bruknės savo sultyse
- Svarainių uogienė
- Paprasta svarainių uogienė
- Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Juodų serbentų uogienė
- Šermukšnių uogienė
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Braškių uogienė
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
Obuolių ir šermukšnių uogienė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 3/5 kilogramo -
Šermukšnis,
1 kilogramas -
Obuoliai,
500 gramų -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Marija
2010-09-10 19:12
O aš dalį obuolių ir šermukšnių sutrnu į tyrę, po to viską sumaišau kartu įdėdama cukrau ir nakčiai palieku šaldytuve. Kitą dieną verdu kol sutirštės.Dar galima daugiau cukraus pridėjus ir gerai išmaišius(kol cukrus visiškai ištirps ) viską sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsiai per žiemą, aš laikau šaldytuve.Pasakiškas skonis gaunasi - šviežio obuolio kvapas ir tas karstelėjes šermukšnio rūgstumas. :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...