Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
AUTORIUS:
Irena
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų obuoliai
200 gramų datulės (džiovintos)
1 arbatinis šaukštelis soda
250 mililitrų vanduo (karštas)
185 gramai margarinas (kepiniams (arba sviestas))
1 vienetas kiaušiniai
220 gramų cukrus
225 gramai miltai
50 gramų cukrus (rudas)
125 mililitrai pienas
50 gramų kokoso drožlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Dubenyje sumaišykite nuluptus ir mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules (aš obuolius ir datules sudedu į virtuvinį kombainą ir susmulkinu – kuo smulkesni gabalėliai, tuo vientisesnė tešla išeina ir pyragas būna tarsi „lydytas“), sodą ir vandenį, uždenkite ir palaikykite 10 min.
2.
Inde išsukite 125 g sviesto / kepinių margarino, cukrų ir kiaušinį, sudėkite obuolių masę, miltus ir gerai išmaišykite.
3.
Tešlą sukrėskite į įkaitintą ir riebalais išteptą kepimo formą, dėkite į 200° C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 min.
4.
60 g sviesto / kepinių margarino, rudąjį cukrų, pieną ir kokoso drožles sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.
5.
Išvirtą masę supilkite ant pyrago ir kepkite dar 20 - 30 min.

Palaukite, kol atvės, ir patiekite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Dubenyje sumaišykite nuluptus ir mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules (aš obuolius ir datules sudedu į virtuvinį kombainą ir susmulkinu – kuo smulkesni gabalėliai, tuo vientisesnė tešla išeina ir pyragas būna tarsi „lydytas“), sodą ir vandenį, uždenkite ir palaikykite 10 min.

  2. Inde išsukite 125 g sviesto / kepinių margarino, cukrų ir kiaušinį, sudėkite obuolių masę, miltus ir gerai išmaišykite.

  3. Tešlą sukrėskite į įkaitintą ir riebalais išteptą kepimo formą, dėkite į 200° C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 min.

  4. 60 g sviesto / kepinių margarino, rudąjį cukrų, pieną ir kokoso drožles sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.

  5. Išvirtą masę supilkite ant pyrago ir kepkite dar 20 - 30 min.

    Palaukite, kol atvės, ir patiekite.

Receptą atsiuntė Irena
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų