Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Svarainių uogienė
- Vyšnios savo sultyse
- Juodųjų serbentų džemas
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Uogienė su rabarbarais
- Dumplūnės uogienė
- Aviečių uogienė
- Paprasta žemuogių uogienė
- Bruknės savo sultyse
- Konservuotos cukinijos
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Skanusis abrikosų džemas
- Džemas
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Džiovintų abrikosų marmeladas
- Aviečių ir persikų uogienė
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...