Obuolių džemas su karamele
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo obuoliai
100 mililitrų citrinų sultys
1 kilogramas cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Obuolius  nuskusti,  išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.

30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.

Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių džemas su karamele

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Obuolius  nuskusti,  išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.

30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.

Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (5)


Daugiau receptų