Obuolių duona
AUTORIUS:
Rūta
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 vienetai obuoliai
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėliai (malti)
50 gramų razinos
50 gramų abrikosų (džiovinti)
100 gramų graikiniai riešutai
šiek tiek citrinos žievelė (tarkuota)
1 vienetas citrinų sultys
0.5 stiklinės cukrus
1 vienetas kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 stiklinė miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
2.
Džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su razinomis, citrinos žievele, cinamonu, gvazdikėliais bei citrinos sultimis ir palikite šaltai apie 1-2 val.
3.
Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite į obuolių masę, suberkite kepimo miltelius, miltus, susmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.
4.
Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiuvėsėliais.Sukrėskite tešlą ir kepkite 180°C laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių duona

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.

  2. Džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su razinomis, citrinos žievele, cinamonu, gvazdikėliais bei citrinos sultimis ir palikite šaltai apie 1-2 val.

  3. Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite į obuolių masę, suberkite kepimo miltelius, miltus, susmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiuvėsėliais.Sukrėskite tešlą ir kepkite 180°C laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Receptą atsiuntė Rūta
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų