170 gramų | sviestas |
1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | kakava |
200 mililitrų | grietinė |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
šiek tiek | cukraus pudra (pabartymui) |
šiek tiek | juodojo šokolado (glajus) |
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus
Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).
Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.
Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)
Naujametinis keksas „Tigriukas“
-
Sviestas,
170 gramų -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra, pabartymui
- Juodasis šokoladas, glajus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Reikės:
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus
Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).
Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.
Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)
Komentarai (6)
-
AUSRA
2010-01-24 13:35
sinadien kepiau :-) labai skanu :super:
-
Asta
2010-01-13 20:40
Dekui :geda:
Zinokit skonis nuo grozio taip pat neatsilieka ;-)
-
Ciole
2010-01-13 20:22
MM KAIP GRAZIU :parselis: