Naminis vynas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų cukrus
200 mililitrų vanduo (ar kitos sultys)
1 litras obuolių sultys (šviežios)
5 vienetai razinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Išspauskite vaisius ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

Populiariausi receptai šią savaitę

Naminis vynas

Komentarai: 50
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išspauskite vaisius ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

Reklama:

Komentarai (50)


  • Rasa 2015-10-20 11:59

    Sveiki, gal galite patarti? Po 2 paru perkosus ir nuspaudus misa (viskas vyko puikiai, burbuliavo) supyliau jau tolesnei procedurai vyna...bet praejo jau 3 paros ir jis nebeburbuliuoja? Jis uzmigo ar sugedo? O gal per didelis indas? Rudo misa 20 ltr tapoje, o vyno turis 10 ltr. Kas nutiko?


  • = 2015-08-18 12:18

    =


  • Gena 2015-08-18 12:17

    vyno žurnalas http://www.vynozurnalas.lt/index.php?&page=406


  • TTTTT 2015-08-18 12:11

    ТУТ СОБРАЛИСЬ ОДНИ АЛКАШИ


  • Medeja 2015-03-27 13:11

    Visus vyno gamybos priemones ir ingridientus galite rasti tinklapyje www.medeja.lt


  • kuzia 2014-11-30 14:41

    patarkit,zmones,ka daryt,neberugsta vynas nuo to laiko,kai pirma karta nukosiau,o tai buvo po menesio,nukošiau,dadejau cukraus,pravedinau,padejau,ir nieko nevyksta,o iš pradiu,užtaisius burbuliavo puikiai


  • juliuskviliunas 2014-10-13 10:20

    netingekit pasigamint vyno pavaisint sveciui


  • - 2014-09-23 10:40

    Šaunuoliai "vynokerai" ! Mielės vynui pas juos 4 lt. Tos pačios Lenkijoje - 1.2 - 1.4 zl. Ir visa kita panašiai :))


  • Jurgis 2014-08-08 10:29

    Man visai patiko apsipirkti naminio vyno reikmenų parduotuvėje www.vynokerai.lt, ten ir sodinukais prekiauja tiek vynuogių tiek serbentų. Įsigijau juod ir balt serbentų tai turėsiu ir savų uogų savo vynui.


  • Mantas 2014-07-28 18:44

    Šiaip jei kam reikia ar trūksta vyno gamybos reikmenų, siūlau užsukti į www.vitis.lt elektroninę parduotuvę. Labai didelis pasirinkimas prekių susijusių su vyno gamyba.


Daugiau receptų