Prastesnius, neprinokusius ir kitokius obuolius susmulkinkite, sudėkite į puodą ir užpilkite saldintu vandeniu (1 litras vandens, 100 gramų cukraus). Tuomet vaisius paslėkite dangčiu. Po 3 dienų skystį nupilkite, taip pat iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje apie 1-2 savaites. Po pagrindinio rūgimo sultyse nusistovės drumzlės. Supilstykite sultis į butelius ir brandinkite 3-4 mėnesius.
Taip galima pasigaminti ir silpnesnė, aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip kaip ir obuoliai, tik uogų išspausti nereikia.
Naminis actas
INGREDIENTAI:
500 gramų | obuoliai |
1 litras | vanduo |
100 gramų | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Naminis actas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Obuoliai,
500 gramų -
Vanduo,
1 litras -
Cukrus,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Prastesnius, neprinokusius ir kitokius obuolius susmulkinkite, sudėkite į puodą ir užpilkite saldintu vandeniu (1 litras vandens, 100 gramų cukraus). Tuomet vaisius paslėkite dangčiu. Po 3 dienų skystį nupilkite, taip pat iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje apie 1-2 savaites. Po pagrindinio rūgimo sultyse nusistovės drumzlės. Supilstykite sultis į butelius ir brandinkite 3-4 mėnesius.
Taip galima pasigaminti ir silpnesnė, aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip kaip ir obuoliai, tik uogų išspausti nereikia.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...