Naminiai karameliniai ledai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas |
250 mililitrų | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
2.
Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
3.
Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.
4.
Kai ledai sustengsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangėje, kad suskystėtų ir užpilame and ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustengti. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Arbūzų šerbetas
- Braškių ledai
- Manekenes ledai
- Ledai su uogomis
- Keptų bananų ir ledų desertas
- Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
- Paprasti naminiai ledai
- Degtinės ledai
- Kava su ledais
- Ledai su braškėmis
- Pieniniai ledai
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Naminiai ledai su riešutais
- Greiti braškiniai ledai
- Ledų desertas
- Abrikosų ledukai
- Gardūs braškiniai ledai
- Šviežūs uogų ledai
- Šokoladiniai ledai
- Ledai su migdolais
Naminiai karameliniai ledai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
400 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Gaminimo eiga:
Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.
Kai ledai sustengsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangėje, kad suskystėtų ir užpilame and ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustengti. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...